Honte veegt veld aan in dubbel twee.

[10-09-2018] Elk jaar staat de Kreekrace na de zomerstop weer op het programma als een leuke eerste krachtmeting voor het komende wedstrijdseizoen. Dit jaar waren we in verschillende nummers flink vertegenwoordigd (4x skiff 2x vier 1x dubbel twee). Om deze boten te bemannen werd er ook door menig Honte lid meerdere keren gestart.

Deze wedstrijd is wel iets anders dan een normale lange baan wedstrijd. Gezien het een keerboei heeft. Het is een wedstrijd over ongeveer 4,2km waar halverwege rond twee boeien rechts om keer gemaakt moet worden. Om dit punt kan je veel tijd verliezen door uit de bocht te vliegen of in de knoop of botsen met andere roeiers.

Gezien de wedstrijd “maar” 4,2 km was dachten machiel en ondergetekende dat 3 keer starten wel leuk was. Eerst in de skiff, vervolgens in de vier (met Marco en Marius) om af te sluiten in de derde heat met de dubbel twee. Hoe leuk is het dan om enigzins vermoeiend even in te stappen (ja, trainen hebben we niet samen gedaan) en na een paar eerste halen een allebei al lagend het gevoel te hebben dit gaat hard straks. Zogezegd uiteraard hebben we dit gevoel niet enkel bij de eerste halen gelaten en met 16:20 (absoluut) een tijd neergezet die geen enkele boot evenaarde.

Ook wel noemenswaardige is dat Machiel zich niet heeft zitten inhouden in de andere heats. Dat zit niet in de aard van het beestje. Hij was gecorrigeerd de snelste roeier met net geen halve minuut op nummer twee en vierde op absolute tijd. In de twee en vier was hij met mederoeiers zichzelf te snel af.

Tot slot Rowdow bedankt voor de organisatie en tot volgende editie en Cees, Jan, Machiel, Marco, Marius en Sander bedankt voor de gezellige dag.

Collin Bohncke

Comments 1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *