Voor niets naar Turijn.

Net als vorig jaar hadden zich 25 Nederlandse skiffeurs ingeschreven voor de Silverskiff. Vanuit Honte was Machiel Bos van de partij. De Silverskiff is een wedstrijd over 11km op de rivier de Po in Turijn. Het is een bijzondere race qua veld, parkoers en water. Er zijn 700 deelnemers waaronder de wereldtop. Je roeit naar een keerboei en terug en bent onderweg gescheiden van je tegenliggers door een boeienbaan. Tot slot roeit je op een kronkelige en stromende rivier. Dat laatste was dit jaar het probleem. Door de stortregens staat de rivier 6m hoger dan normaal, stroomt hard (5km/uur) en ligt vol met drijfhout. Meerdere botenloodsen van roeiverenigingen staan onder water.
Vandaar dat de organisatie twee dagen van te voren heeft heeft besloten om de wedstrijd af te lasten. Omdat Italië niet om de hoek ligt waren de boten en roeiers al in Turijn. Gelukkig is dat een leuke stad…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *