Botenplan Denemarken

Kort verslag Botenplan Denemarken 28 juni – 7 juli

Omdat wij de eerste ploeg waren die gebruik maakten van dit Botenplan Denemarken, is ons gevraagd de boten mee te nemen. We hebben ze in Zwolle opgehaald en zijn er zaterdag mee aangekomen bij het door ons gehuurde huisje. Het ligt hier schitterend op een groot veld tussen de bomen. Hier gaan zes personen slapen en vier gaan kamperen op een in de buurt gelegen camping, waar we ook de boten te water kunnen laten.

Het was tropisch warm toe we hier op zaterdag aankwamen, maar dat zou op de volgende dagen veranderen.

Op zondag heerlijk geroeid, windje in de rug op het grote Mossomeer. Toen we teruggingen stak de wind op: kracht 4 tot 5, flinke golven met schuimkopjes, waardoor we er stevig tegenaan moesten gaan.

Maandag: windkracht 4 met vlagen naar 6,6. Temperatuur: 14 graden, regen. Flinke dobber!

Dinsdag: windkracht 6 met uitschieters naar 7. Besloten om er maar een dagje Aarhus van te maken.

Mooie dag, prachtig museum, leuk gewinkeld, heerlijk gedineerd.

Woensdag: koud, winderig. We moesten toen we tot Ry geroeid hadden, de boten over een weg dragen. Geroeid tot Ludwiglyst, waar we de boten bij een boothelling op de wal gelegd hebben en door de walploeg opgehaald zijn.

Donderdag: van Ludwiglyst naar Silkeborg, waar we door een klein sluisje moesten.

In noordelijke richting verder geroeid. Hier stak de wind behoorlijk open werden de golven niet meer zo prettig hoog. Toen we voorbij de brug waren, kwamen we in rustiger, smaller water, een schitterend gebied. Ook hier weer de boten bij een botenhelling achtergelaten.

Vrijdag: schitterend weer. Een heerlijke roeidag, terug naar Ry, waar bij de roeivereniging de boten moesten worden schoongemaakt en achtergelaten voor de volgende ploeg.

Ondanks dat het weer zaterdag weer verslechterde, met regen en flinke wind, zijn we toch nog maar gaan roeien. We hoefden pas om vijf uur weer terug te zijn.

Het was een week met veel regen, veel wind en lage temperaturen voor de tijd van het jaar.

Belangrijk is dat we een heerlijke week gehad hebben. Lekker geroeid. Gezellige maaltijden, soms zelf klaargemaakt, soms buiten de deur gegeten.

De “happy hours” waren reuze gezellig, kortom, we doen dit al voor de negende(?) tiende(?) keer en we houden het erin!

Comments 1

  1. hoi toerleden van de Honte .
    Dit jaar staat de botenwagen van de KNRB weer in Denemarken en wij, toergroep van RV Rijnmond uit Rotterdam willen er gebruik van gaan maken . Zijn nu bezig met onderzoek en lazen jullie beschrijving van DK op het net ! Konden echter niet ontdekken waar jullie vakantiehuisje stond. Kunnen jullie het adres naar ons mailen ? Was de plaats handig of hebben jullie een betere, geschiktere locatie voor een volgende keer op het oog .
    Zou het graag vernemen, b.v.h. dank.
    Roeigroeten uit Rotterdam , Marjan van Gent (lid toercie RV Rijnmond)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *