Roeien in Folkestone 2019

Honte – Folkestone,

Al voordat Honte bestond was Folkestone een tweeling stad van Middelburg en vond er 2 x in de 3 jaar een sportuitwisseling plaats. Het ene jaar Middelburg naar daar, andere jaar de Engelsen naar hier, jaartje rust en zo ging dat verder.

Ergens halverwege de jaren 90 besloot Middelburg te bezuinigen en wel op de geldverslindende stedenband met Folkestone. De sportuitwisseling ging nog even door onder de vlag van een daarvoor opgerichte stichting. Maar elk jaar gingen er minder sportclubs mee totdat er niemand meer was. Niemand? Neen een kleine groep sporters bood dapper weerstand en bleef met een ijzeren regelmaat de uitwisseling voort zetten. Juist! Roeiers. Gekend om hun doorzettingsvermogen.

En zo komt het dat Honte leden aanstaande Pinksteren weer in Folkestone zijn gaan roeien. Zoals u welicht weet ligt Folkestone aan het Kanaal en wordt er op zee geroeid. Das weer eens wat anders.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *