Roeien in Leiden

De weerberichten waren beslist niet gunstig om een hele dag in Leiden te gaan roeien. Toch vertrokken we met goede moed en kregen bij roeivereniging “Die Leythe” een warm onthaal met koffie/thee en een assortiment aan koek en cake. Het bleef gelukkig droog en er werden 7 wherry’s naar buiten gebracht. We roeide in onstuimig weer naar de Kagerplassen waar we aanlegde voor de lunch.

Bij de lakenvelder boerderij “Boterhuispolder” genoten we in de wind van de heerlijke bio kaas die klaarstond en van een speciale soort worst die daar van de Lakenvelders gemaakt wordt. Na de lunch gaf de boer ons nog een uitleg over de boerderij en zijn prachtige kudde lakenvelders. Mocht je iets meer hierover willen weten klik dan op onderstaande link. Beslist de moeite waard om een bezoekje te brengen mocht je in die contreien zijn.

https://boterhuispolder.nl 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Daarna zijn we weer aan boord gegaan om vervolgens door weer en wind, met natuurlijk een bui of twee regen, onder de lage en vooral smalle bruggen weer in de binnenstad van Leiden te eindigen.

Nadat we de boten weer gespoeld en al op hun plaats hadden teruggelegd was er nog de gelegenheid om met een hapje en een drankje na te genieten van een bijzonder mooie roeidag.

We bedanken de organisatie die de dag tot in de puntjes verzorgd had.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *