Naar Vlissingen roeien!

Vanaf april kunnen we weer naar Vlissingen roeien: de Stationsbrug komt terug!

De afgelopen maanden is er in Krimpen aan den IJssel hard gewerkt aan de renovatie van de Stationsbrug Middelburg. De planning is om deze draaibrug terug te plaatsen in Middelburg op maandag 30 maart 2020 of bij slecht weer op dinsdag 31 maart 2020. Met deze e-mail informeren wij u over het afsluiten van de tijdelijke pontonbrug en welke gevolgen dit heeft voor de scheepvaart en de voetgangers.

Pontonbrug één dag afgesloten
In verband met het terugplaatsen van de gerenoveerde draaibrug zal de tijdelijke pontonbrug op één van de hiervoor genoemde dagen niet beschikbaar zijn voor voetgangers en de scheepvaart. Aan weerszijden van deze brug zullen hierover informatieborden komen te staan.

Inzet pendelbus
Voetgangers kunnen op deze dag gratis gebruik maken van een pendelbus van Connexxion. Deze bus rijdt twee keer per uur en zorgt voor de aansluiting tussen trein- en buslijnen. Let op! Deze pendelbus heeft meerdere tussenstops en rijdt niet rechtstreeks naar de opstapplaatsen. De reistijd neemt hierdoor iets toe.

  • De pendelbus vanaf Station NS Middelburg naar de Loskade rijdt tussen 6.35 uur en 22.37 uur (2x  per uur). De reistijd is circa 5 minuten.
  • De pendelbus vanaf de Loskade naar het Station NS Middelburg rijdt tussen 6.47 uur en 22.42 uur (2 x per uur). De reistijd is circa 10 minuten.

Uiteraard is het ook mogelijk om via de Schroebrug in Middelburg te lopen.

Hinder scheepvaart
Ook de scheepvaart zal hinder ondervinden van deze werkzaamheden. Het is voor de scheepvaart niet mogelijk om de brug te kunnen passeren van 30 maart 2020 (of 31 maart 2020) tot het daadwerkelijk open stellen van de Stationsbrug in april. Voor specifieke informatie verwijzen wij naar de website www.zeeland.nl/bedieningstijden waarop u de berichten aan de scheepvaart kunt vinden.

Contact
Provincie Zeeland werkt samen met aannemer Hollandia Services B.V. aan het groot onderhoud van de Stationsbrug Middelburg. Informatie over dit project is terug te vinden op de website www.zeeland.nl/stationsbrug. Ook kunt u contact opnemen met de projectorganisatie Renovatie Stationsbrug Middelburg van de Provincie Zeeland via e-mail stationsbrug@zeeland.nl

 

Met vriendelijke groet,

Gedeputeerde Staten,
Namens dezen,
L.J. Schipper,
Projectleider Stationsbrug

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *