Blijf fit

Honte is op dit moment gesloten, maar dat betekent natuurlijk niet dat we helemaal niet meer kunnen sporten. Juist niet! Wij voelen ons – zelfs al na één week – minder fit als we veel binnen zitten en weinig bewegen. Dus… blijf in actie.

Doe wat bij jou past. Ga een rondje wandelen, hardlopen of fietsen. Doe yoga, buikspiertraining voor de tv of een work-out. Op internet zijn vele oefeningen te vinden, inclusief die met wc-rollen. We doen vast een voorzet met de volgende link:
Fit blijven rtlnieuws

Heb jij ook een suggestie om fit te blijven? Deel hem onder dit bericht. Samen kunnen we elkaar helpen.

Als we straks nog steeds goed in ons vel zitten, springen we straks als vanouds de boot weer in!

Comments 1

 1. Je was gewend elke week een of enkele keren een paar uur te roeien. Dat kan voorlopig niet. Hoe houd je jezelf fit? We geven enkele tips uit betrouwbare bronnen. Als we iets nieuws vinden voegen we het hier toe.

  Hard trainen verlaagt weerstand tijdelijk

  Eerst even dit. Realiseer je dat een zware training tijdelijk je weerstand verlaagt. Als je een lange of zware training doet ben je de uren erna kwetsbaarder voor een virus. Dus train gedoseerd, zorg voor goed herstel en let de eerste paar uur na je training extra goed op hygiëne en contactafstand!

  Duurtraining: liever fietsen dan hardlopen

  Op zoek naar een vervangende duursport denk je misschien aan hardlopen. Als je dat toch al gewend was, is dat prima, je kunt het alleen doen en vanuit huis. Maar als je dat in geen jaren of nog nooit gedaan hebt, moet je uitkijken voor blessures. Bij hardlopen is de belasting op de gewrichten en de beenspieren heel anders dan bij roeien. Wil je beginnen met hardlopen? Kies dan een beginnersschema. Ga in je eentje en houd ruim afstand van alle andere personen.
  Fietsen is een betere keuze. Pezen en gewrichten krijgen nauwelijks klappen te verduren. Je gebruikt bovendien je beenspieren op bijna dezelfde manier als bij het roeien.
  Fiets gewoon een rondje, op een gewone fiets, toerfiets of racefiets, maar niet zo een die aan het stopcontact moet. Zoek een lekker rondje in de buurt uit zodat je een uur onderweg bent. Begin niet te hard, en overdrijf daarna ook niet, maar een beetje stevig mag best. Ga in je eentje en houd ruim afstand van alle andere personen.

  Binnen trainen zonder ergometer!

  Core stability, oftewel sterke buik- en rugspieren, is goed voor het roeien en goed voor jezelf. Daar is een heel setje oefeningen voor die je thuis kan doen. Je kunt er nu mooi mee beginnen om er straks als je weer kunt roeien mee door te gaan.
  Jillian O’Mara, instructeur bij RowStudio in Amsterdam, laat je 8 oefeningen zien. Bekijk voor je een oefening doet het hele filmpje, want soms zit er een eenvoudigere variant bij. Hieronder de eerste, en op deze pagina staan ze alle acht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *