Weer roeien!

Beste roeiers van Honte,

We denken dat wij komende week kunnen melden dat er weer geroeid kan worden door – in principe – alle leden, ook in meermansboten. Vrijdagavond heeft de roeibond ons het protocol voor de roeisport gestuurd dat vanaf 11 mei geldt. Wij hebben dit vertaald naar onze vereniging en een verzoek bij de Gemeente Middelburg neergelegd. Zodra de gemeente toestemming geeft, kunnen we weer in de boten stappen! Nog heel even geduld dus s.v.p.

In beknopte vorm is ons verzoek aan de gemeente als volgt (dit is geheel in lijn met het advies van de KNRB):

 • Roeiers van alle leeftijden mogen roeien in eenpersoonsboten.
 • Voor roeiers onder de 19 jaar vinden wij het verantwoord te varen in 2-, 3- of 4-persoonsboten zonder nadere voorwaarden.
 • Voor roeiers van 19 jaar e.o. vinden wij het verantwoord te roeien in 2-, 3- of 4-persoonsboten mits uitsluitend geroeid wordt in vaste ploegen en bij voorkeur op vaste plaatsen. Tevens achten wij het verantwoord indien huisgenoten, familie en andere, die thuis de norm van 1,5 meter niet in acht nemen, ook samen roeien.
 • Er mag nog niet geroeid worden in de 8+.
 • Voor alle roeiers hierboven geldt dat zij uitsluitend bij Honte mogen komen indien zij geen ziekteverschijnselen vertonen en de landelijke corona-regels volgen. De plicht om dit te controleren ligt bij meerpersoonsboten bij de stuur (gestuurde boot) of de boeg (ongestuurde boot).
 • Er wordt aangeraden om te focussen op techniek en trainingen met een lagere intensiteit.
 • Op het vlot mogen – in verband met de 1,5 m eis – maximaal 10 mensen tegelijkertijd aanwezig zijn. Vooralsnog werken we niet met tijdslots, we rekenen erop dat we dit onderling kunnen oplossen. Probeer de meest drukke tijden te vermijden of maak afspraken. Stap snel in en uit de boot en blijf kort hangen als er mensen aan het wachten zijn om het vlot te betreden.
 • De kantine blijft gesloten. Ergometeren binnen is niet toegestaan.
 • De kleedkamers blijven gesloten, douchen en omkleden bij Honte is niet toegestaan.
 • Toiletten en veiligheidsvoorzieningen zijn toegankelijk.
 • Hygiëneregels worden in acht genomen. Vooral van belang is dat roeiers alle gebruikte contactpunten van de boot én van het gebouw (deurkrukken, toilet, e.d.) desinfecteren.

Nogmaals, er mag pas geroeid worden na toestemming van de gemeente (ook al is het al 11 mei of later). Zodra we deze toestemming hebben, melden we jullie dit direct op de website. Het definitieve protocol wordt daar ook gepubliceerd én opgehangen bij Honte.

We wensen jullie alvast de voorpret en tot snel,
bestuur Honte

Comments 2

 1. Fifty-Fitters zijn wij gewend geweest op maandag-, dinsdag- en donderdag ochtend te roeien. Nu meer leden thuis werken en wellicht op anders tijden gaan roeien, hoe gaat het afschrijven van boten in de toekomst plaats vinden?
  Wij worden geacht materiaal en gebruiksvoorwerpen na gebruik te desinfecteren. Wordt er door de club gezorgd, dat er desinfecterend materiaal aanwezig is om dit daadwerkelijk te kunnen doen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *