Kanaalzwemmers

Op dit moment wordt er zeer regelmatig in het kanaal gezwommen. Enerzijds door jeugd in de buurt van havens en bruggen, anderzijds door kanaalzwemmers. De zwemmers zijn niet altijd goed zichtbaar als je ongestuurd roeit. Wij willen jullie met klem verzoeken regelmatig om te kijken en alert te zijn op zwemmers!

Afgelopen zondag heeft er een aanvaring plaatsgevonden tussen een van onze boten en een zwemster. Zij heeft, als gevolg daarvan, een hoofdwond laten hechten bij de huisartsenpost. Alhoewel het naar omstandigheden goed is afgelopen, willen wij zulke situaties uiteraard in de toekomst voorkomen.

De kanaalzwemmers zwemmen vanaf 300 meter van de noordzijde van de Souburgse brug tot ongeveer de Abeele aan de oostzijde van het kanaal. Zij hebben (in het algemeen) een signaalkleurige badmuts op en op hun rug een signaalkleurige drijver.

Naar aanleiding van het incident van zondag is de Veiligheidscommissie momenteel in gesprek met de KNRB, de provincie en de zwemmers.

Comments 2

 1. Het is voor mij nog niet helemaal duidelijk waar ze nu zwemmen? Vanaf kilometer bord 4. maar de abeelen staan langs het hele kanaal. Is daar ook een kilometer aanduiding voor?

  1. Post
   Author

   Hoi Sander,
   Eerlijk gezegd is de routebeschrijving overgenomen uit een e-mail van de zwemmers zelf. We hebben nu een kaart toegevoegd aan het bericht zelf; wij gaan ervan uit dat de rode lijn de plek is die ze bedoelen. Maar het kan natuurlijk geen kwaad om overal goed uit te kijken…
   Groetjes,
   Sigrid

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *