In memoriam Daan Meyjes 22-6-1947 24-8-2020

Na een ziekbed van ruim twee jaar is Daan Meyjes op 24 augustus overleden.

In 2007 werd Daan lid bij Honte en kwam hij bij de Fifty-Fitters roeien. Hij werd een geliefd lid van de dinsdagochtend groep. Daan was een opgewekte, gelijkmatige en vriendelijke man met gevoel voor humor en tijdens het koffie drinken deed hij graag mee aan onze gesprekken en viel er altijd wat te lachen.
Na het roeien, voor het schoonmaken van de boten, verdween Daan altijd even naar de heren kleedkamer om er weer, met zijn pijpje in de mond, uit te komen en mee te helpen met het schoonspoelen, drogen en opbergen van de boten.
Zijn pijpje is ook een keer, abusievelijk, in het water gevallen. Gelukkig bleef het drijven en werden Daan en zijn pijp weer herenigd.

Na één van deze koffiemomenten, tijdens de zomer, ruim twee jaar geleden, kwam hij ons tijdens het afwassen vertellen, dat hij het vermoeden had, dat hij ALS had en er onderzoeken plaats vonden.Tot ons grote schrik, maar ook verdriet, bleek dit ook waar te zijn.
Zij, die hem die hem gekend hebben, zullen nog vaak met liefde aan hem terugdenken.

Elien Nooteboom

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *