Hoe zit het ook alweer?

14-10-2020 – Soms duizelen de regels een beetje. Daarom een update over de actuele stand van zaken. Roeien staat op een lager pitje bij veel van ons. We hopen dat jullie gezond zijn en toch af en toe een boot of ergometer kunnen pakken om fit te blijven.

Als gevolg van de persconferentie van 17 november, bevinden we ons nu terug in STADIUM 2 van het sportspecifieke protocol voor de roeisport van de KNRB. Hierin staan alle regels waaraan wij ons moeten houden. De wijzigingen zijn geel gearceerd.

STADIUM 2 geldt vanaf 19 november 0:00 uur. Een afwijking ten opzichte van 11 mei (toen we ook in STADIUM 2 zaten) is de leeftijdsgrens. Roeien in een meerpersoonsboot is toegestaan tot en met 17 jaar. Samengevat zijn de regels:
– Loodsen kunnen open onder voorwaarden (1,5 meter regel en andere RIVM-richtlijnen).
– Roeiers tot en met zeventien (17) jaar mogen roeien in alle boottypen.
– Roeiers vanaf achttien (18) jaar mogen alleen roeien in éénpersoonsboten, tenzij de roeiers (inclusief stuur) uit één (1) huishouden komen met een maximum van vier (4) personen*.
– Kantine is gesloten (afschrijfboek wel toegankelijk).
– Kleedkamers en douches zijn gesloten. Omkleden en douchen doe je thuis.
– Toiletten en veiligheidsvoorzieningen zijn toegankelijk.
– Roeiwedstrijden en evenementen zijn niet toegestaan
– Coaching is toegestaan.

*Roeien in meermansboten met een reguliere bezetting vanaf achttien (18) jaar is niet toegestaan. De KNRB geeft geen advies ten aanzien van niet-reguliere bezetting van meermansboten. KNRB wil voorkomen dat roeiverenigingen de randen van de mogelijkheden op gaan zoeken omdat we nu vooral blij moeten zijn met de mogelijkheden die ons wel worden geboden. Dit betekent dat we met elkaar de anderhalve (1,5) meter vasthouden en er verstandig mee om moeten gaan en dat we met de berichtgeving ook een beroep doen op de roeigemeenschap om er verstandig mee om gaan binnen de gestelde regels en richtlijnen.

Alle informatie van de KNRB & corona is ook terug te vinden op hun website.

Comments 1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *