Corona en roeien

UPDATE 1-2-2021 – Nog steeds beïnvloedt het corona-virus ons verenigingsleven op een vervelende manier. We missen het actief buiten sporten, maar vooral jullie gezelligheid!

In deze tijd van het jaar worden normaalgesproken veel plannen bekend gemaakt voor wedstrijden, toertochten en roeivakanties. We zien alternatieve plannen ontstaan, zoals een competitie C4+ in halve bezetting (!) en online activiteiten. Ook zien we dat verenigingen in de startblokken staan om hun evenementen wél door te laten gaan met verschillende aanpassingen zodra het startsein daarvoor wordt gegeven.

In afwachting van de maatregelen na 9 februari 2021, duimen we dat er binnenkort meer mogelijkheden komen om te roeien bij Honte. Daarbij hechten we belang aan ‘bewegen is gezond in combinatie met ledenbinding‘ en ‘rekening houden met de corona- risico’s bij ontmoetingen op het vlot en de gebouwen.’ We volgen nog steeds het advies van de KNRB.

Houd de website goed in de gaten voor meer informatie!

UPDATE 13-1 –
Zoals jullie allemaal hebben gehoord, is de lockdown met 3 weken verlengd tot 9 februari. Specifiek voor de roeisport blijft gelden:

  • Trainen in de binnenruimte (krachttraining of trainen op de ergometer) is niet toegestaan.
  • Buiten mag iedereen vanaf achttien (18) jaar alleen roeien op anderhalve (1,5) meter afstand en alleen individueel of met niet meer dan twee (2) personen.
  • Roeiers tot en met zeventien (17) jaar mogen roeien in alle boottypen.
  • Sportkantines en kleedkamers blijven nog steeds gesloten, en ook wedstrijden zijn niet toegestaan.

Verder heeft de Competitie Commissie besloten om de competitiebokalen uit te stellen tot 1 april 2021.
Meer informatie hierover vind je hier.

Alle informatie is ook terug te vinden op de KNRB website.

UPDATE 16-12 – Vanavond hebben wij bericht van de KNRB ontvangen wat de lockdown betekent voor de roeisport. Gelukkig mag roeien – onder de huidige beperkende voorwaarden – nog wel.

De richtlijnen van de KNRB zijn hetzelfde zoals wij gisteren (hieronder) beschreven. Er is echter één verschil: roeiers van 18 jaar e.o. mogen met twee personen samen roeien mits er 1,5 m afstand wordt gehouden. Theoretisch mogen dus meermansboten worden gebruikt, maar helaas heeft Honte weinig boten waarin 1,5 m afstand houden mogelijk is.

1e BERICHT LOCKDOWN 15-12-2020 – De persconferentie van gisteren betekent dat voor een periode van vijf weken (tot 19 januari) sporten in een binnenruimte niet is toegestaan. Buiten kan onder voorwaarden wel gesport worden: iedereen vanaf 18 jaar houdt 1,5 meter afstand aan en sport individueel of in teamverband met niet meer dan twee personen. Wedstrijden zijn niet toegestaan, kantines, douches en kleedkamers zijn gesloten.

Bovenstaande informatie is van noc*nsf. We wachten nog op het roeispecifieke protocol van de KNRB. De lockdown is echter al ingegaan. Om deze reden houden we vooralsnog de richtlijn van noc*nsf aan:

  • Roeiers tot en met zeventien (17) jaar of roeiers uit hetzelfde huishouden mogen roeien in alle boottypen.
  • Roeiers van achttien (18) jaar en ouder mogen enkel roeien in éénpersoonsboten (C1 en skiff) en dus niet meer in meermansboten. LEES OOK DE UPDATES HIERBOVEN.
  • Ergometers mogen alleen buiten gebruikt worden.

Alle informatie van de KNRB & corona is ook terug te vinden op hun website.

Geef een reactie