Coastal roeien

12-3-2021 – Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Lonkt het grote sop? Wat denk je van roeien op de Oosterschelde in een zeewaardige roeiboot met veilige uitrusting en een goede opleiding? Dutch Coastal Rowing (DCR) biedt roeiers van Honte die mogelijkheid!

DCR is in 2016 opgericht en heeft inmiddels 2 zeewaardige roeiboten (4x+) op trailer en >140 leden en een derde boot is in zicht. De Razende Bol ligt doorgaans in Zeeland en de andere, de Noorderhaaks, in Harlingen. Het is een leane organisatie; ze hebben boten op trailers, een website en dat is dat.

Als je lid wilt worden van DCR, ben je 18 jaar of ouder, heb je minimaal een K1 of S1-diploma (beheers je de roeitechniek) en heb je een goede conditie. Het roeien op zee is immers zwaarder. De boot is zwaarder, er is altijd meer wind en je hebt de golfweerstand. Maar het is wel heel leuk! En weer ‘s iets anders.

Binnenkort gaat de opleiding Coastal roeien bij DCR (4 avonden) weer van start. Na voltooiing hiervan kan je met een volledig uitgeruste boot (radarreflector, marifoon, GPS waterkaarten, EHBO set, warmhoud dekens enz.) de zee op.

Voor € 35 /jaar ben je lid van DCR inclusief de volledige opleiding. Voor het gebruik van de boot met trailer wordt € 100 /dag in rekening gebracht. Je hoeft zelf niets speciaals aan te schaffen. De uitrusting voor de stuur (stuurjas, broek en reddingsvest) en de halfautomaat reddingsvest voor de roeiers horen er allemaal bij. Met de boot vaar je vooraf verkende routes die op de waterkaart zijn aangegeven en die in de GPS staan. De praktijk is dat DCR leden één of twee keer per jaar met de boot op stap gaan. DCR doet ook mee aan coastal wedstrijden.

Meer informatie: zie Facebook Dutch Coastal Rowing en www.dutchcoastalrowing.nl. Op Youtube onder dutch coastal rowing vind je een paar leuke films.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *