Stage bij Honte

UPDATE 10-05-2021: DEEL 2 van Sieps stage evaringen staat onder deel 1

DEEL 1: Kennismaking
Hoi, ik ben Siep van der Werf. Ik ben 14 jaar en zit op het Nehalennia Kruisweg in Middelburg. Mijn Hobby’s zijn zeilen en ik houd van water. Daarom heb ik er ook voor gekozen om mijn stage te doen bij roeivereniging Honte

Ik moest voor mijn school een maatschappelijke stage lopen van 15 uur. Ik wist al gelijk waar ik dit moest gaan doen! Bij roeivereniging Honte natuurlijk. Ik zocht het email adres op en dit was gemakkelijk te vinden op de site. Ik stuurde een email en kreeg al snel een antwoord. Ze klonken erg enthousiast en dat gaf mij al gelijk een fijn gevoel.

De roeivereniging bevindt zich op een mooie plek langs het water en dicht bij het centrum van Middelburg. Toen ik er voor de eerste keer naartoe ging vond ik het best spannend, maar ik trok al snel mee in de groep. De mensen bij Honte zijn aardig en sociaal. Ik kreeg een rondleiding en het zag er allemaal mooi en geordend uit.

Toen ik er voor de eerste keer was gingen we meteen al roeien. Ik vond het eerst wel spannend omdat de boot smal is. Daarom dacht ik dat de boot snel om kon gaan. Maar dat was gelukkig niet zo omdat je met de riemen (roeispanen) je evenwicht houdt. Dit vond ik persoonlijk erg interessant. Maar omdat de boot zo smal is ga je ook erg snel. Dat vond ik dan wel erg leuk.

Toen het slecht weer was en het erg hard waaide gingen we binnen trainen. Binnen staan een paar roeimachines waarmee je kan zien hoe hard je gaat en kan zien welke afstand je af hebt gelegd.

Lijkt het jou ook leuk om te gaan roeien? Dan zou ik zeggen: kom een keer langs!

 

DEEL 2: Siep leert skiffen

Ik heb al eerder een paar lessen mee gedaan maar ik mocht Maandag 4 mei voor het eerst in een skiff roeien (1 persoonsboot). In dit verslag ga ik het hebben over mijn beleving en wat ik er van vond.

Maandag 4 mei roeide ik voor het eerst in een skiff. Hierbij kreeg ik goede uitleg en had het al best snel onder de knie, al zeg ik het zelf. Toen ik in de boot moest stappen was het best spannend omdat je een goed evenwicht moet houden. Evenwicht houden is voor mij niet mijn sterkste punt dus dit ging in het begin niet al te soepel. Uiteindelijk lukte het me en zat ik in de boot. Toen we klaar waren konden we het water op. Maar eerst moest ik wel de standaard dingen leren. Ik werd met een lijn vastgemaakt zodat ik niet weg zou drijven. Ik leerde eerst hoe ik het best evenwicht kan houden in de boot, daarna gingen we een stukje verder roeien en leerde ik hoe ik de boot kan draaien. Hierbij had ik soms nog wat moeite maar het kwam allemaal goed. En op het laatst leerde ik hoe ik moest aanleggen. De eerste keer ging het niet goed maar de tweede keer was al veel beter.

Toen we klaar waren moesten we de boot en de riemen schoonmaken en terug leggen en waren we klaar.

Comments 1

  1. Hoi Siep, je geeft op een leuke positieve manier verslag hoe het toegaat als je leert roeien. Heel herkenbaar voor roeiers die ook zo begonnen zijn. Succes. Corry van Dijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *