Wherry met trailer te koop

6-6-2021 – Wat een mooi aanbod: Anneke hoopt iemand gelukkig te maken met de Jerommeke. Wie-o-wie?

Met veel plezier voeren we met Jerommeke over het Veerse Meer en de Friese wateren. Wij gunnen onze wherry (2-4 personen ca. 7 meter) met stevige trailer
(nieuwwaarde ca. €1.500) én fluistermotor met accu (nieuwwaarde ca. €500) nu een nieuw leven. Complete set te koop voor slechts €750,-
Interesse? Stuur een mail naar: rlj.ykel@gmail.com of bel 0681916809

UPDATE: VOOR DE JEROMMEKE IS INMIDDELS EEN KOPER GEVONDEN

Comments 2

  1. De Jerommeke was een boot van de KNRB die verenigingen in bruikleen konden krijgen. Zo is de boot indertijd naar Honte gekomen. toen de vereniging ook een Wherry wilde hebben is hierover contact geweest met de KNRB. Honte kon hem kopen of terugbrengen. De vraagprijs was te hoog en terugbrengen deed de vereniging niet, dus een vereniging die hem in bruikleen wilde hebben kon hem bij Honte ophalen. Uiteindelijk is overeengekomen dat de Jerommeke gewoon bij Honte (om niet) kon blijven.
    Naar ik begrepen heb wil de instructiecommissie graag een motorbootje om ook op het water meer te kunnen doen.
    Als de boot en de motor goed zijn, is het wellicht voor de vereniging een overweging de boot te kopen. Lijkt mij ook een mooi gebaar naar de fam. Ykel.

  2. Honte heeft ooit niet voor niets afscheid van deze boot genomen en weggegeven aan Hans IJkel. Om te roeien is de boot namelijk zo slap als een vaatdoek. We hebben daarna 2 nieuwe wherry’s aangeschaft.

    Om als motorboot te gebruiken is hij volgens mij te instabiel. Je moet dan roeien met een hulpmotor aan en tegelijkertijd coachen(?) Onzalig idee. Gewoon op de fiets langs het jaagpad coachen zoals ze bij iedere vereniging doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *