Nieuwe boten

8-6-2021 – Derk Jan van Mackelenbergh, voorzitter van de Botenplancommissie, heeft gisteren tijdens de ALV het vernieuwde Botenplan toegelicht.

De commissie, die dit jaar bestond uit Willem Bitter, Will Berg, David Hofstede, Mika Jansen en Derk Jan, heeft geen drastisch tekort in een bepaald boottype geconstateerd. Het belangrijkste doel voor de komende jaren is de kwaliteit van de vloot behouden.

Heel concreet staan voor 2021 de volgende acties in het Botenplan:

  • Aanschaf van twee (2) nieuwe c1’s voor beginnende roeiers en instructie.
  • Aanschaf van drie (3) skiffs in de categorie S2.
  • Ook is er inmiddels een tweedehands 2- gekocht. Hierdoor is het mogelijk om de Zuidvliet en het Oliegeultje permanent als scull geriggerd te houden (deze zijn zowel als boord en scull te riggeren).
  • Verder zullen drie Janouseks (Hedwige, Braakman en Deurloo) compleet opgeknapt worden.
  • Afgevoerd zijn of worden: Zwake, Hinkelinge, Faal, Botkil, Elleboog en Wielingen.

De vijf nieuwe C1’s en skiffs worden nu besteld. Hierop zit een lange levertijd waardoor we deze pas ver in het najaar bij Honte verwachten.
De tweedehands knalgele 2- die is aangeschaft ligt nog in Gent. Is er wellicht iemand van de leden in de gelegenheid om deze boot op te halen? Meld je dan bij het bestuur of een lid van de Botenplancommissie.

Uiteraard krijgen alle ‘nieuwe’ boten een naam die past bij onze vloot, namelijk de naam van een water, kreek, dijk, o.i.d. in Zeeland. Dat mag ook een naam zijn die al eerder voor een boot bij Honte is gebruikt. Suggesties zijn welkom!

Comments 1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *