Ledenonderzoek: meer tochten en lezingen

Afgelopen zomer hield Honte een enquête onder de leden, vooral over ideeën en voorkeuren voor activiteiten bij Honte. Ongeveer 20% van alle leden vulde de enquête in. Waarschijnlijk vulden de meest actieve leden de vragenlijst in, want ca 87% gaf aan een of meerdere keren per week te roeien. Wat vinden zij?
  • Twee derde van de respondenten vindt zowel het sociale aspect én het sportieve aspect van belang op de vereniging. Verder hecht 20% meer aan het sportieve aspect en 8% vindt het sociale aspect juist belangrijker dan het sportieve.
  • Bij de vraag naar deelname aan activiteiten, scoorde deelname aan toertochten het hoogst: 65% van de respondenten wil deelnemen aan een toertocht, 53% wil deelnemen aan een BBQ of maaltijd, 40% aan een feest en 43% aan professionele roei coaching.
  • We denken ook aan het geven van lezingen. Gevraagd naar onderwerp hiervoor, valt vooral de interesse in gezondheid op. Zo vindt 61% een lezing over ‘gezond blijven roeien tot je 100e’ interessant en heeft 43% belangstelling voor ‘fysiotherapie en roeien’. Andere onderwerpen: oceaan oversteken (30%), het perspectief van een binnenschipper (28%), sturen voor beginners (6%) en gevorderden (28%) en materiaalkennis voor beginners (21%) en gevorderden (26%).

Het bestuur dankt de respondenten voor het invullen van de enquête en zal de uitkomsten meenemen in haar plannen voor de rest van 2021 en 2022.

RV Honte Ledenonderzoek 2021

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *