Zonnige Abeelenrace

26-09-2021 – Op 25 september 2021, de dag van het loslaten van de anderhalve meter coronamaatregel, werd bij RV Honte de Abeelenrace georganiseerd. De race werd gehouden op het kanaal door Walcheren, tussen Vlissingen en Middelburg. Er waren 2 afstanden om te roeien: 2,5 km voor jeugd en onervaren roeiers, en 5 km voor de rest.  Er waren dit jaar 26 inschrijvingen voor de race en er werd gestart in 2 blokken.

Deelnemers en toeschouwers mochten zich dit jaar verheugen over het prachtige weer. Op een moment leek een haperende voetgangersbrug in Middelburg (Schroebrug) roet in het eten te gooien, maar gelukkig werd het mankement snel hersteld en kon de race doorgaan. Na afloop volgde van oudsher de prijsuitreiking op het vlot door voorzitter Jan Louwerse.

RV Honte wil alle vrijwilligers, deelnemers, kamprechter, Rode Kruis en reddingsbrigade hartelijk bedanken voor hun inzet. Volgend jaar september 2022 is er weer een Abeelenrace!

De uitslag van de Abeelenrace 2021 vind je hier. Overall staat Machiel Bos bovenaan, gevolgd door Sofie van Bochove en Victor Heukels. Alle drie roeien zij bij Honte.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *