D8+ naar reMARKable

10-10-2021 – Ons dames-8 team heeft een mooie doorstart gemaakt na een lange (corona)pauze. Op zaterdag 9 oktober verschenen we weer eens aan de start van een wedstrijd: de reMARKable in Breda. Over onze entree was nagedacht. Het nieuwe wedstrijdtenue van Honte (met gele neonstrepen op de rug) werd aangevuld met bijpassende sokken die pijn deden aan je ogen. Alles uit de kast om direct te intimideren…

Bij binnenkomst bleek het Bredase geweld groot: we waren vrijwel de enige deelnemer die niet bij RV Breda roeide. In het hol van de leeuw werden we echter hartelijk welkom geheten. Er lag bovendien een blinkende 8+ gereed die we mochten gebruiken. Zoveel mooier dan onze eigen boot. Wow!

Het verschil was goed merkbaar. Dit was fijn oproeien! Daarbij was het ook nog prachtig weer zonder een zuchtje wind, dus glad roeiwater. We gingen uitstekend van start en behielden de eerste kilometers een krachtige haal en rust bij het rijden. Kort na ons roeide onze tegenstander die moeite had dichterbij te komen. Toch vielen we op een gegeven moment uit elkaar; we gingen sneller oprijden en maakten een kortere haal waardoor ons tempo terugliep. Toen ging het snel. De dames van RV Breda roeiden ons voorbij in de binnenbocht.

We noteerden een tijd van 22:13 op 5 km. Zeker niet slecht vonden we. Bovendien een stimulans om weer meer te gaan trainen, vooral op het vasthouden van een pittig tempo gedurende een lange afstand. Met een goed gevoel en zin in een lekker diner vertrokken we. We keken nog even achterom naar die mooie boot… Omdat we onze penningmeester in de ploeg hebben, hadden we net daarvoor geprobeerd om het op een akkoordje te gooien. Ze zwichtte helaas niet.

Comments 1

  1. Wat een mooie roeidag en leuk verslag!! Gezellige meisjes (dames?) ploeg. Jammer dat de Olympische spelen alweer over 3 jaar zijn dat is net een jaar te snel voor kwalificatie 😂😂. Veel plezier verder bij de Honte. Rikki Kolkan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *