Roeicursussen

19-10-2021 – We willen graag een inventarisatie maken van leden die een roeicursus willen volgen, van roeiers die zich (verder) willen bekwamen in het coachen. Een leuke kans, want het is weer een stukje verbreding van kennis, vaardigheid en verhoging van je eigen roeiniveau plus het voordeel om die kennis te delen met anderen op de vereniging.

Wanneer de cursus start is nog niet bekend. Dat regelen we in nader overleg met de KNRB en mogelijk kunnen we clusteren met andere roeiers/coaches uit Zeeland zodat de cursus (deels) in Middelburg, Goes of Terneuzen gehouden kan worden. Meestal gaat het bij deze cursussen om 4x een theorieavond en 4x een praktijkdag(deel).

De volgende cursussen worden aangeboden:

  • Roei-instructeur 2 (RI-2): De roei-instructeur leert recreatieve roeiers de roeibeweging aan. Veilige, gezonde en gezellige lessen staan hierbij centraal.
  • Roei-instructeur 3 (RI-3): De opleiding tot roei-instructeur 3 is het verlengde van de opleiding tot roei-instructeur 2. Hierbij worden instructeurs opgeleid om vanuit een zelfgemaakt instructieplan en lessenreeks zowel roeiers en instructeurs te kunnen begeleiden.
  • Roeicoach 2 (RC-2): De roeicoach begeleidt wedstrijdroeiers. Verantwoorde en prestatieverbeterende trainingen en de wedstrijdbegeleiding staan hierbij centraal. Het doel van de opleiding tot RC-2 is om beginnende coaches op te leiden die in staat zijn om beginnende en licht gevorderde roeiers te begeleiden op basis van een opgesteld trainingsschema.

Meer informatie kun je hier nalezen.

Wil je deelnemen aan een van deze cursussen? Laat het dan weten aan onze Commissaris Instructie Janita Melse via e-mailadres jgmelse@zeelandnet.nl

Comments 1

  1. ik zou zeker graag meedoen aan één van deze cursussen.

    lees wel dat je al 2 jaar ri-2 moet hebben voor je ri-3 mag doen of lees ik dat verkeerd? voor roeicoach 2 lijkt honte niet in aanmerking te komen helaas

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *