Stuur training

21-10-2021 – Nu we weer voorzichtig de draad oppakken, kunnen we weer wat meer activiteiten gaan organiseren. Ook binnen onze sport willen we je weer gelegenheid geven je meer te ontwikkelen binnen de roeiwereld. Eerder deze week stuurden we al een bericht uit over roei-/coachcursussen. Nu een bericht over stuur training; zowel voor mensen mét als zónder stuurdiploma.

Een uitnodiging aan iedereen die (nog) geen stuurdiploma heeft:

  • Er is gelegenheid een stuurdiploma te halen! Dit is een kans om het roeien voor jezelf en anderen leuker te maken. Roeien is een sociale sport. Je hebt elkaar nodig voor het in- en uitzetten van een boot alleen al en het is veiliger als je samen roeit. En hoe leuk is het, en hoe sociaal ook, als je dan om de beurt kunt sturen in plaats van elke keer eenzelfde persoon.
  • Praktijkgedeelte: Goed sturen vraagt een aantal keren oefenen in een ploegenboot met anderen die ook willen leren sturen. Bij toerbeurt aan het roer leer je de boot beheersen en de bijbehorende commando’s.
  • Theoriegedeelte: Daarnaast is er een theorieavond in november (datum wordt nog bekend gemaakt). Daar leer je over veiligheid en regels binnen de scheepvaart.

Een uitnodiging aan iedereen met stuurdiploma:

Wij zijn, als bestuur, nog op zoek naar leden die praktijklessen willen geven aan mensen die willen leren sturen. Deze stuurcoaches geven alleen praktijklessen, geen theorie. Het gaat om het aanleren van de juiste commando’s en het beheersen van de boot. Je geeft jouw kennis door aan andere leden en stoomt hen gedurende een aantal weken klaar voor het stuurdiploma.

Een stuurdiploma is een mooie aanvulling op de instapcursus. Maar ook mensen die al langer lid zijn zonder stuurdiploma: kom over de drempel en doe/help mee! Goed voor ons materiaal en goed voor jou.

Als je wilt meedoen kun je je opgeven bij mij. Daarna hoor je hoe het verder gaat.

Janita Melse, jgmelse@zeelandnet.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *