Silverskiff 2021

11-11-2021 – Turijn

Honte vaart in masters en vintage klassement

Op de Silverskiff roeiwedstrijden in Turijn (Italië) heeft Honte voor het eerst deelgenomen met twee boten. De Silverskiff is een internationale wedstrijd op de Po over 11km. Naast de lengte maken het bochtige parkoers en de keerboei halverwege het een uitdagende race om te skiffen. Dit jaar was de 30e editie. Ter gelegenheid daarvan werd voor het eerst de Vintage race voor houten skiffs georganiseerd. Aan deze race voor houten skiffs over 4km nam Marjan Ruiter deel in de Principalis, een deelbare Carl Douglas uit 1989. In het gemengde veld van 15 houten boten wist ze als dame menig heer voor te blijven.

In de Silverskiff wedstrijd over 11km deed Machiel Bos voor de derde keer mee. Na 47 minuten kwam hij 16 seconden tekort voor een podiumplaats in het sterk bezette masters E veld (heren 55-60 jaar). In het overall masters veld (27 jaar en ouder) was de Honte roeier 16de van de 216 deelnemers.

De Silverskiff werd dit jaar gewonnen door twee olympische roeiers. Martin Sinkovic (goud Tokio H2x) en Valentina Rodini (goud Tokio LD2x).