Memories

3-3-2022 – Van oud-lid Roland Broos (72) kregen wij pareltjes van foto’s toegestuurd. Hij was aan het graven in zijn fotoboeken en vroeg ons om hulp. Wat zijn ook alweer de namen van mijn oude ploegmaatjes? Helaas is hij niet zo vaak meer in de buurt: ,,Na een 6 jaar roei- en coach carrière bij Laga en veel omzwervingen woon ik nu in Assen.” Geeft niks, wij helpen graag op afstand. Cees Ringeling, ons lid ‘van het eerste uur’, wist de meeste namen nog wel op te helderen.

Roland: ,,Deze foto op het vlot van Honte is waarschijnlijk genomen in de zomer van 1968. Wij hadden een prima vier en zijn die zomer ook nog naar een roeiweekend in Groningen geweest.” Daar roeiden zij de Martini Regatta, maar ook vertegenwoordigde deze ploeg Honte bij regionale wedstrijden in Zuid-Holland.
Cees herkent de volgende roeiers op de foto: ,,Roland zit zelf op boeg, Dick Borghstijn op 2 en Wouter Dokheer op slag. Harry Bokhorst op 3 is jonger en waarschijnlijk  invaller op het moment van de foto. Wellicht zat de oudere broer Lok (Frank) ook in deze ploeg.”

Cees herinnert zich dat Wouter en Dick zijn overleden. Over Wouter doet het verhaal de ronde dat het om een vergismoord gaat… Dick roeide later in Goes: ,,de Goese roeivereniging heeft nog een rouwannonce in de PZC geplaatst.”

Op de tweede foto herkennen we opnieuw Wouter en Roland. Cees ziet verder Jaap Klootwijk op roeiplaats 2; iemand waar wij nog regelmatig iets van horen en die zelfs af en toe langskomt op onze vereniging.

De achtergrond van de foto vinden wij prachtig. En dan de outfit van de coach! Het gaat om de heer Kolkman, waarvan Roland dacht dat het een notaris was. Misschien liet hij het zo voorkomen, maar Cees weet te vertellen dat hij destijds de voorzitter van de Raad van Arbeid was en geen notaris.

Herinneringen… Zucht. Het blijft leuk en we kunnen elkaar goed aanvullen om deze levend te houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *