Vechtrace

De 23e Midzomer Vechtrace vond afgelopen zaterdag 18 juni plaats bij RV Weesp. In deze race over een afstand van 5 km mochten alle deelnemers het tegen elkaar opnemen in een tijdrace over de kronkelende Vecht. Met als extra uitdaging geen stremming van het water.
Het enige blok begon om 16.00 uur in prachtige zomerse omstandigheden nadat de deelnemers het parcours richting start als een soort hindernisbaan hadden afgelegd. Dankzij het zomerse weer waren er namelijk niet alleen deelnemers in te halen, maar ook een heel armada van rubberboten, motorboten, zwemmers, peddelaars en SUP’s, die ook genoten van een mooie zaterdagmiddag op de Vecht. Volgens hun eigen informatie: “Roeiwedstrijd over 5 kilometer op een van de mooiste rivieren van Nederland. De meanderende Vecht tussen fort Hinderdam en Weesp maakt de wedstrijd uitdagend voor stuurlieden, roeiers en de bemanningen in de ongestuurde nummers.”

De start was absoluut prachtig, maar de vele hindernissen, de tegenwind over grote delen van het parcours, het daaruit voortvloeiende onstuimige water en diverse botsingen maakten van de wedstrijd een originele, maar in alle opzichten vermoeiende wedstrijd.

Desondanks slaagden de deelnemende Honte-leden erin hun boten veilig over de finishlijn te roeien.

Collin Bohncke en Ricarda Lang gingen er met de winst vandoor in de Mixed 2x in een tijd van 22:43,9 minuten. Dit met 6,7 seconden voorsprong op hun tegenstanders, ondanks moeilijke omstandigheden en een bijna-botsing met een onoplettende rubberboot.

Sander Verdonk kwam door alle afleiding in aanraking met een boei maar finishte toch nog in een tijd van 26.59,5 minuten op de vierde plaats.

Uiteraard werd er door de drie Honte roeiers gezellig nagepraat over de ontberingen die getrotseerd waren bij RV Weesp en met roeiers van andere verenigingen. Ze zijn op revanche uit en komen ons waarschijnlijk zaterdag weer tegen op de Markregatta in Breda. Wij zullen ons best doen dit te voorkomen! Nu hebben we een reeks van 3 blikken bij 3 wedstrijden. Daarvan hopen we volgende week een 4 van de 4-reeks te maken.

De redactie wenst jullie daarbij veel succes. En dat geldt ook voor alle andere Honte-roeiers die a.s. zaterdag meedoen met de Markregatta!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *