Wedstrijdroeien

We zijn druk geweest met wedstrijden in de afgelopen weken, waaraan Honte roeiers met succes hebben deelgenomen. Daarom een beetje laat een verslag. We zouden het leuk vinden als meer Honte leden (kennismaken met) wedstrijdroeien! 

Kreekrace
Allereerst vond op 3 september de Kreekrace in Terneuzen plaats. Hier was een grote delegatie van Honte leden aanwezig, om van het mooie roeiwater te genieten en na afloop bij Terneuzen lekker te eten.
Met succes zijn alle Honte leden in een van de twee blokken op het water geweest en  hebben zij lekker de hele afstand (4,2 km) geroeid. Als laatste blok ging onze Dames 8 het water op die helaas maar de halve afstand mocht doen. En er was nog wel zo goed getraind op het nemen van de keerboei. De acht inspireerde de andere Zeeuwse verenigingen om ook een keer in een acht te starten. Dus, ook Scaldis en Terneuzen hebben een stukje in de acht gevaren. Dit terwijl Scaldis alleen maar scull boten in de loods heeft liggen.
BBQ en alle andere lekkernijen bij Terneuzen waren verrukkelijk. Alleen de krachtige plensbui hadden we niet verwacht.

Citytrail
Daarna was Honte met een grote groep vertegenwoordigd bij de Citytrail in Middelburg (9 september) wandelend door interessante, spannende, mooie, lekkere en gezellige plekken rondom de binnenstad.

Goudse Mijl
Vervolgens ging op 18 september een kleine delegatie het water op in Gouda om het op te nemen tegen sterke tegenstanders en wilde weersomstandigheden bij de Goudse Mijl. In deze wedstrijd werd door Honte leden in de dubbeltwee (Mix2, Dames2x en DamesM2x), de Mix 4x en een Skiff gestart en werd een afstand van ruim 1600m gevaren. Telkens streden er vier teams tegen elkaar in banen die naast elkaar lagen.
Een spannende gebeurtenis, ook voor iedereen die kijkt en juicht. Het werd een beetje wild door een plotselinge stortbui en de coördinatie van boten en materiaal. Toch was de dag de moeite waard en was het erg leuk op het rechte stuk te roeien. De Mix 4x met hulp van Proteus aan de stuur touwtjes en de Mix2 hebben nog blikken voor Honte mee kunnen nemen.

Mochten meer Honte-leden nu zin hebben om een wedstrijd te roeien, dan willen we graag samen trainen en meer kennis en ervaring meegeven over wedstrijden. Laat het weten bij een van de wedstrijdroeiers!

Ricarda Lang

 

P.S. En nu noemt Ricarda, bescheiden als ze is, niet eens dat ze 10 september ook nog meezwom met Swim to Fight Cancer in de Middelburgse haven. En dan hebben we de maand september ook nog afgesloten met een mooie Abeelenrace! [redactie]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *