Head of the River Amstel Honte Mixed4x+

Verslag van de Head of the River Amstel

Eindelijk kon het weer! Vroeger dan normaal in het jaar ging er een mooie afvaardiging van Honte naar de Head. De Head of the River Amstel: 8 km racen van Ouderkerk aan de Amstel naar De Hoop in Amsterdam over de bochtige Amstel. Een van Nederlands oudste roeiwedstrijden en altijd een feest om aan deel te nemen of te supporteren.  

Dit jaar door maar liefst 3 ploegen van Honte gestart! Dankzij de gastvrijheid van organiserende vereniging Willem III, lagen de Honte boten niet al te ver van het water en konden we halverwege het parcours al beginnen oproeien (toch wel fijn als het parcours 8 km is). Het circulatie systeem met wel erg krappe tijdslots bleek erg goed te werken. Oproeien, ronden en starten!

 

Honte heren 4

Honte Heren4x+

De heren 4 (Jan Louwerse, Sytse Maljaars, Marco Welhuis en Cees Dekker), met de adrenaline van het Zeeuws Kampioenschap nog in de aderen ging op zaterdagmiddag onder heel goede omstandigheden het water op. Over de tijd van de 4 kun je iets zeggen, maar de ploeg bleef mooi bij elkaar, tempo en snelheid waren behoorlijk constant. De foto’s en video’s die vlak voor de finish gemaakt werden onderstrepen, zelfs op dat punt in de wedstrijd.  Op het vaste logeeradres bij ex-Honte lid Steven werd de ploeg na afloop weer hartelijk verwelkomd en verwend met blauwe hap en lekkere drankjes.

Honte Mixed8x+

Honte Mixed8x+

In het eerste blok op zondagochtend, 12 maart was het de beurt aan de Mixed8x+ en de Mixed4x+. Helaas was de zon alweer verdwenen, maar gelukkig bleef de wind binnen de perken. Voor de helft van de Mixed 8 ploeg (Karina Rentier, Karin Hartog-Kroeze, Rob Coremans, Eric van Zanten, Coen Albers, Sigrid Jansen, Ron Lameijn, Marjo Simons, gestuurd door Sander Buijs) was dit een debuut op de Amstel. Een debuut wat zeker naar meer smaakte! Sander stuurde de acht magnifiek door de vele bochten en bruggaten en de ploeg bleef onverstoorbaar samen roeien (ondanks losgekomen riemen en oplopende tegenstanders). De ploeg werd langs het hele parcours fel aangemoedigd door meefietsende familie. Een tijd van 30:58,8 stond op de klokken. Coach Willem zag dat het goed was.

 

Head of the River Amstel

Honte Mixed4x+

Daarna lieten de Mixed4* ploeg hun krachten zien: Tania Pearse-Danker, Sander Verdonk, Collin Bohncke en Ricarda Lang met stuur Iris Curfs. 8 km van Ouderkerk naar De Hoop in hartje Amsterdam. Het was een slingerend traject voor stuur Iris met golfslag, wind, bruggen en lastige inhaalmanoeuvres maar wat een prachtige wedstrijd vol spanning. Tempo en kracht wisten de roeiers goed te kunnen vasthouden en werden zesde met een respectievelijke eindtijd van 30.43,2min! Het snelste Honte tijd was het resultaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *