Tania Pearse-Danker

Wind: Skiffhead 2023

Skiffhead 2023

Twee weken na de geslaagde Head of the River Amstel was Honte weer present in Amsterdam, dit maal voor de Skiffhead. De skiffhead is de wedstrijd voor skiffs over dezelfde 8 km over de rivier de Amstel als de Head of the River Amstel twee weken eerder, van Ouderkerk aan de Amstel tot roeivereniging De Hoop in Amsterdam.

Zaterdag tegen het eind van de middag arriveerde de botenwagen bij een verdacht rustige roeivereniging RIC, de Tweehead zou toch net gefinished moeten zijn? Niet dus, vanwege de wind was de Tweehead eerst ingekort tot een halve afstand, vervolgens verschoven naar later op de dag en uiteindelijk helemaal afgelast, de jeugdhead eerder op de dag was ook al afgelast. Gelukkig zou het zondag tijdens de Skiffhead beter weer worden.

Tania Pearse-Danker

Tania Pearse-Danker DCL1x

De Honte jeugd en Odin hebben nog overwogen mee te doen aan de Jeugd-en Tweehead, gezien het weer is het goed uitgekomen dat ze toch niet meer gegaan zijn. Voordeel voor ons nu was dat we ruim voldoende plek hadden om de boten wagen te stallen en de Vlije op te riggeren en klaar te leggen voor het eerste blok zondagochtend.

Zondagochtend om 9 uur mochten de dames als eerst van start, vanuit honte heeft Tania Pearse-Danker meegedaan in het open club veld, de 4 kilometer. Deze afstand wordt voornamelijk gevuld door studenten die niet aan de officiële wedstrijd velden meedoen. Aan de kant was ook de dochter van Honte-lid Karin Hartog-Kroeze te zien in haar rol als coach. Na een goede race te hebben gevaren is Tania door de pittige windstoten veilig gefinished met het voornemen om volgende editie mee te varen bij de dames masters op de volle 8 km.

In het begin van de middag waren de heren aan de beurt, inmiddels was de wind weer behoorlijk op gaan zetten. In uitdagende omstandigheden zijn de 177! deelnemers vertrokken naar de startlijn, waaronder Sander Verdonk en Machiel Bos vanuit Honte.

Sander Verdonk

Sander Verdonk

Het zou een zware wedstrijd blijken met op stukken meer overleven dan roeien. Wij zelf hebben al 5 roeiers in het water zien liggen, hoeveel hebben er voor of achter ons nog gezwommen? Hoewel Machiel zijn spiegel/pet aan de wind heeft verloren, hebben de Honte roeiers het zonder nat pak tot de finish gered. De tijden waren daarmee niet geweldig, volgende keer beter?

Machiel Bos

Machiel Bos

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *