Doelmatig trainen

Vanaf 17 April geef ik op maandag avond om 18:30 coaching waarbij de focus op DOELMATIG TRAINEN komt te liggen. Hierbij zit een vaste voorbespreking van ongeveer 30 minuten.

Wat houdt dit in hoor ik je vragen.

Velen gaan gewoon roeien zonder enig doel. Daarbij wordt geen rekening gehouden met de trainingsbelasting van de dagen ervoor of naar welke oefeningen of type training bevorderlijk is voor waar ze in willen verbeteren.

Tijdens deze coaching wil ik gezamenlijk de taal rondom hardslag zones, type training, trainingsschema’s en complementaire oefening ontwikkelen. Daarmee dus ook lezen, aandragen en bespreken van literatuur op deze onderwerpen en gezamenlijk meedenken over elkaars doelen en overwegingen.

Voorwaarde en beperkingen.

  • Je moet de beschikking hebben over een hardslag meter of smartwatch en mogelijkheid om actueel je bootsnelheid en slagtempo te kunnen zien.
  • De groep kan maximaal 6 skiffeurs of 8 roeiers in grotere nummers groot zijn.

Leesvoer vooraf.

Tijdens de eerste voorbespreking wil ik de basis voor onze voorkennis leggen. We zullen gezamenlijk aspecten van vanuit roeiend_van_A_naar_H (knrb.nl) bespreken. Dan met name blz. 14 “Voorbereiding (beginnende) veteranenploeg op wedstrijden”, blz. 46 “Biomedische aspecten van het veteranenroeien” en blz. 52 “Fysiologie van de veteranenroeier; effectiever conditie opbouwen op basis van gemeten trainingszones”

Met vriendelijke groet,

Collin Bohncke

Comments 1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *