Arne

De C-4 Arne is gerenoveerd!

Na 3 maanden stug doorwerken heeft de Materiaal Commissie de C-4 Arne volledig opgeknapt en ze ligt weer glanzend terug in de loods. We hebben al het houtwerk kaal geschuurd en 6 keer in de 2-componenten vernis gezet. Ook de binnenkant van de huid is geschuurd en weer geverfd met 2-componenten DD-lak. Verder zijn de slidings en de dollen vernieuwd, evenals het loopwerk van de bankjes. En dat was niet voor z’n beurt, want ze waren aardig versleten.

De bladen van de riemen zijn nu ook weer als nieuw. Een riem is vervangen, want die was een tijdje terug gebroken.

Met hulp van Rien van den Berg (Van den Berg Autoschade te Vlissingen) hebben we met nieuwe hulpmiddelen ook de buitenkant weer mooi gepolijst en opgepoetst. Niet alle krassen zijn verdwenen, maar het oogt nu veel mooier.

De Arne is al direct in gebruik genomen voor de instructie op zaterdagochtend en dinsdag avond.

Nog wat cijfers:

  • We zijn eind januari begonnen met de renovatie, en eind april was het werk klaar;
  • Botenbouwer is : Baumgarten Bootsbau
  • Bouwjaar : 2013
  • Gewerkte uren: ca. 250

Plannen:

We gaan nu niet stilzitten, maar we gaan door…..

Vanaf 8-mei nemen we de Hedwige onderhanden, en dat is wel nodig ook: de dollen, bankjes en riemen zijn versleten of zien er niet uit. En ook de buitenkant van de huid zit vol butsen en krassen.

Maar de Janousek 4x- is verder nog een heel goede boot. Dus de dollen, bankjes, slidings e.d. worden vernieuwd, de bladen van de riemen worden geverfd en  met name de buitenkant van de huid wordt helemaal opgeknapt en geverfd/gespoten.

Eerst was het plan om de Braakman (boord vier-zonder) naar scull om te riggeren. Maar helaas passen de scull-riggers van de Hedwige niet op de Braakman. Dus zolang hebben we alleen de Keeten als scull vier-zonder.

De Hedwige klus zal ook zeker 3 maanden in beslag nemen.

Maar… met hulp van jullie kunnen we die tijd wel bekorten. Elke maandag en woensdag overdag en op donderdagavond wordt er geklust. Er is geen speciale ervaring in het onderhoud vereist, dus kom helpen! Aanmelden is niet verplicht.

Namens de MatCie,

Pieter de Gaaij

Arne

Arne

Arne

Arne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *