Traversée de Paris – verslag

Afgelopen zondag 10 september hebben wij meegedaan aan een bijzondere toertocht: de Traversée de Paris.

Dit evenement wordt georganiseerd door de roeiverenigingen van d’Île-de-France d’Aviron en voert je 28 km lang dwars door het centrum van Parijs, over de Seine. Tijdens het evenement wordt het scheepvaartverkeer stilgelegd waardoor er ruim baan is voor alle boten.

Maar liefst 256 ploegen uit 10 landen deden mee en de atmosfeer was geweldig. Als Honte vrijdagochtend damesviertje was het super hieraan mee te kunnen doen. Het evenement is heel populair en dankzij Cindy’s organisatietalent kon in april een plaats (en een huurboot) op de deelnemerslijst bemachtigd worden. Blijkbaar waren de startplaatsen in minuten vergeven. 

Op zaterdag konden we dan eindelijk afreizen naar Parijs, ons aanmelden en onze boot opriggeren zodat we helemaal klaar waren voor de zeer vroege start op zondag. Na een Frans ontbijt om 5.45u, konden we om half zeven naar het vlot en als één van de eerste boten het water op. Afstellen in het donker op het water viel nog niet mee, maar na wat assistentie van de drijvende hulptroepen kon iedereen (ook Karin) toch een hele beentrap maken. 

Na een uurtje waren alle boten op het water en klokslag half 8 werd het startsein gegeven (compleet met aftellen en vuurwerk) voor een geweldige tocht door hartje Parijs. De zon zien verschijnen achter de Eiffeltoren was magnifiek en nooit geweten dat er ook in Parijs een vrijheidsbeeld staat. Rondmaken bij Île de la Cité was best wel speciaal en de hoeveelheid bruggen waaronder je roeit is enorm (33!). Om 10.30 konden we weer aanleggen en werd onze boot (alweer met hulp van veel vrijwilligers) uit het water gehaald. Restte ons nog de boot af te riggeren en aan te schuiven voor de lunch (met wijn natuurlijk, het is wel Frankrijk). Wat een geweldige ervaring! 

Een reportage (met video) staat in Libre en hieronder nog een kleine sfeerimpressie. Wil je meer weten, vraag het ons!

Cindy, Astrid, Anja, Agneta en Karin

 

Traversée de Paris

Traversée de Paris

Traversée de Paris

Traversée de Paris

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *