Roeien in een LiteBoat (“coronaboot”)

Beste leden,

Van de Roosendaalse Roeivereniging (RRV) hebben wij een leuke uitnodiging ontvangen om te komen proefroeien in een LiteBoat (ook wel de “coronaboot” vanwege een ruime afstand tussen de roeiplaatsen). De uitnodiging geldt voor zaterdagmiddag 22 augustus a.s.

Als je – als ploeg – gebruik wilt maken van deze uitnodiging, dan kan dit rechtstreeks via de RRV (zie hieronder voor meer informatie). We vinden het wel leuk om te horen dat jullie gaan (en hoe het is geweest). Heb je individueel belangstelling of mis je net nog 1 of 2 ploegleden, mail dan eerst naar info@rvhonte.nl. Dan kunnen we wellicht iets combineren.

Groeten,
bestuur Honte
_____________________________

Aan : Roeiverenigingen in Zuid Nederland
Van : Roosendaalse Roeivereniging

Beste roeicollega’s,

We hopen dat jullie en jullie leden in alle gezondheid de coronagolf hebben doorstaan zonder al te veel ledenverlies. Wij als RRV hebben vrij snel de slag weer opgepakt, mede door een geloofwaardig protocol en een goede samenwerking met de gemeente. Hierdoor is naar ons idee het ledenverlies beperkt gebleven.

Nieuwe boot met > 1,5 meter afstand
Een tweede reden is dat al onze leden in juni alweer in een vier konden roeien. Dit, omdat we in onze zoektocht naar verruiming van de mogelijkheden, contact hebben gehad met de importeur van LiteBoat (Innovaren uit Warmond). Daardoor hebben we vanaf juni 2020 een 4x+ op onze vereniging liggen om de vaareigenschappen van deze innovatieve boot te ondervinden. Het bijzondere van deze boot is dat de riggers een hart op hart afstand hebben van 155 cm, zodat alle leden al in juni, met toestemming van de gemeente, zonder beperkingen in deze vier, hebben mogen roeien. In het geval dat ons in de toekomst een
tweede beperking qua de 1,5m1 gaat overkomen kunnen wij met deze boot blijven roeien.
Mocht dat niet meer een reden zijn dan heeft de boot nog enkele andere veelbelovende eigenschappen: geschikt voor instructie door de goede stabiliteit, geschikt voor roeien bij ruwer water en voor roeien op groot open water door het drijfvermogen en de zelflozers.

Uitnodiging voor proefroeien
Wij hebben deze boot nu nog tot eind augustus vrij tot onze beschikking, met goede ervaringen tot nu toe.
Wij willen graag deze ervaringen met jullie delen, en nodigen jullie van harte uit om op onze vereniging in de LiteBoat te komen roeien.
Deze gelegenheid bieden wij op zaterdagmiddag 22 augustus. De aanwezige verenigingen kunnen dan gebruik maken van de LiteBoat 4x.
Bij voldoende belangstelling zijn er ook LiteBoaten in de uitvoering 1x en 2x beschikbaar.
Kom roeien, kennismaken, bijpraten en genieten van onze locatie, met een kopje koffie op het mooiste terras van de omgeving Roosendaal. Kom gerust met een ploegje roeiers naar ons toe !
Als deze uitnodiging u aanspreekt dan horen wij dit graag. Na positieve reacties kunnen wij het één en ander organiseren en een verdere planning en afspraken maken.
Een bericht naar: vloot_faciliteiten@roosendaalserv.nl zet ons aan het werk.

Het lijkt ons een leuk evenement, goed voor de roeisport in onze regio!

Met vriendelijke groet, namens de Roosendaalse Roei Vereniging,
Henny Bron (voorzitter) en Wim Visker (fleetmanager: voor meer info : 06-23960299)

Op de foto: de LiteQuattro, 82 kg, 11m

The event is finished.

Date

22 aug 2020
Expired!

Time

12:00 - 18:00
Category

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *