Virtual Head

De Head of the River Amstel organiseert samen met de Skiffhead & Jeugd- en Tweehead de Virtual Head of the River 2021 (20 maart – 4 april).

Voor wie en wanneer?
Wij dagen iedereen uit om deel te nemen aan deze virtuele multi-sport krachtmeting op en rond eigen water. Van beginnend roeier tot doorgewinterde skiffeur. Van jong tot oud en van Nederland tot in Nieuw-Zeeland. Diegenen die op dit moment niet kunnen of willen roeien, kunnen meedoen door middel van andere sporten. Uiteraard volledig Corona-proof.
De Virtual Head start in het traditionele wedstrijdweekend van de Head op 20 maart en eindigt 4 april, het weekend na de Skiffhead. In deze periode kies je zelf jouw tijdstip, afstand en locatie. Eventueel meerdere keren en de beste tijd telt.

Wat houdt het in?
● The Virtual Head (8 km): roeien, ergometer, fietsen, hardlopen
● Halve Virtual Head (4 km): alleen mogelijk voor roeien en ergometer

Je kunt je inschrijven (roeien en ergometer) in verschillende leeftijdscategorieën/velden. Het roeien kan uiteraard in de skiff. Maar roei jij liever in een C1, liteboat, wherry of ben je para-roeier dan ben je ook van harte welkom in het skiff-veld. En in tweetjes, vieren en achten voor zover toegestaan binnen de Coronaregels. In de overige sporten kun je deelnemen in een open categorie, voor mannen en vrouwen, over een afstand van 8 km.

Hoe werkt het?
Tijdwaarneming en uitslagen worden verwerkt door Time-Team (Dit is een voorbeeld van de Head of the Charles https://rowingtracker.com/hocr/2020)
Met een smartwatch, sporthorloge of mobiele telefoon voorzien van een GPS-tracking app (bijvoorbeeld “Strava”) kun je jouw tijd opnemen (GPX bestand). Voor wie niet bekend is met deze tools maken we het wat makkelijker. Je kunt Strava starten bij vertrek en uitzetten bij aankomst.
Deze gegevens kun je uploaden bij Time-Team die vervolgens de snelste 4 of 8 km uit het gehele traject selecteert. Hoe het uploaden van tijden exact in zijn werk gaat, lees je in de mail die je van Time-Team krijgt wanneer je je hebt ingeschreven. Ook zullen we daar de komende weken nog meer informatie over verstrekken. Er zijn ongetwijfeld mede-roeiers die kunnen helpen mocht je hier niet uitkomen.
Naar de virtuele winnaars wordt na afloop een mooie prijs opgestuurd én alle deelnemers zullen een passend aandenken ontvangen.

Kosten
Voor deelname vragen we een vrijwillige bijdrage om in ieder geval de kosten (circa 5 euro per deelnemer) van o.a. Time-Team te kunnen dekken. Na aftrek van alle kosten komt een eventueel positief saldo ten goede aan het Fonds Gehandicaptensport.

Inschrijven
Houd de websites www.headoftheriver.nlwww.skiffhead.nl en sociale media in de gaten, want binnenkort wordt hier het inschrijfformulier gepubliceerd. Inschrijven kan tot en met het einde van de Virtual Head.

Tot slot: Deel jouw deelname op onze social media Facebook, Instagram en Linkedin! #virtualhead

The event is finished.

Date

20 mrt 2021 - 04 apr 2021
Expired!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *