Activiteiten

Er is altijd iets te beleven bij ons

Wedstrijden

Jaarlijks organiseert Honte de Abeelenrace, een strijd tussen (inter)nationale ploegen over 5 kilometer op het Kanaal door Walcheren. Deze vindt in oktober plaats.

In het voorjaar is er ieder jaar de clubkampioenschappen; een wedstrijd van het bunkertje tot het vlot van Honte, in totaal ongeveer 2 kilometer. Deze wedstrijd wordt ‘bunkerend’ afgesloten; met een stevige maaltijd.

Behalve de eigen wedstrijden zijn er verschillende wedstrijdroeiers bij Honte actief die de club vertegenwoordigen op wedstrijden door heel Nederland en soms ook in het buitenland.

Wil je je inschrijven voor wedstrijden namens Honte? Ons wedstrijdsecretariaat verzorgt de inschrijvingen voor wedstrijden bij de KNRB en stemt het gebruik van boten en botenwagen op elkaar af. Stuur een bericht naar wedstrijden@rvhonte.nl
Is dit jouw eerste wedstrijd namens onze vereniging? Stuur dan tevens een bericht naar secretaris@rvhonte.nl; deze zorgt ervoor dat je een KNRB sportverklaring krijgt die verplicht is voor wedstrijddeelname.


Image

Image

Toertochten en roeivakanties

De Elfstedentocht is de blikvanger van de toertochten voor Honte; 200 kilometer roeiend door Friesland. Maar behalve deze tocht zijn er velen die minstens zo mooi, gezellig en afwisselend zijn. Regelmatig vertrekken leden van Honte richting een toertocht. Daarnaast zijn er ieder jaar wel teams die op roeivakantie gaan, vaak in het buitenland.

Andersom komen regelmatig andere verenigingen bij ons op bezoek. Via het kanaal roei je richting Arnemuiden via de oude Arne of door de sluizen bij Veere richting Veerse Meer. Voor midweek roeiers (contactpersoon Elien Nooteboom) en andere groepen. Neem even contact op met info@rvhonte.nl.

Met Folkestone onderhoudt Honte al jarenlang een intensieve band; jaarlijks is er een uitwisseling, beurtelings naar Engeland en Middelburg.

Winteractiviteiten

Alleen als het vriest kan er niet geroeid worden. Toch kan er in de winter gewoon gesport worden. Iedere woensdag (in het winterseizoen) is er indoortraining van 18.30-19.30 uur. Deze is gratis voor leden. Daarnaast vinden trainingen op de ergometer plaats, individueel of in groepsverband.


Image

Image

OZEK

Aan het einde van de winterperiode houdt Honte, in samenwerking met de andere Zeeuwse roeiverenigingen in Goes en Terneuzen, de Open Zeeuwse Ergometer Kampioenschappen. Op een afstand van 2 kilometer wordt de scherpste tijd neergezet.

Watersport, o.a. Watersportdag en Gondelrace

In de haven van Middelburg vinden regelmatig activiteiten plaats. Behalve de roeivereniging zijn meerdere watersporters actief, zoals de sloeproeiers en de waterscouts. Ieder jaar zijn er Watersportdagen. Ook heeft Honte gondels uit Venetië gehaald, waarna een spectaculaire race plaatsvond tussen gondels, sloepen en roeiboten.


Image

Image

Gezelligheid

Alhoewel roeien de bindende factor is bij Honte, zijn er ook veel activiteiten die minder met deze sport te maken hebben. Jaarlijks vindt de Hontedag plaats, waarbij met leden eens een keer iets heel anders wordt georganiseerd. Of we gaan barbecueën op een eiland in het Veerse Meer. Of we blijven lekker hangen na een training en bestellen een maaltijd.