Middelburgse roeivereniging voor alle leeftijden

Ruim 200 leden


Sinds 1960


Uitgebreide vloot

De vereniging

Roeivereniging Honte is opgericht in 1960 en heeft sindsdien zijn vaste plaats aan de Havendijk in het centrum van Middelburg op de plaats waar voorheen het zwembad te vinden was. Het is een sportieve club voor alle leeftijden met een uitgebreid verenigingsleven.

De leden richten zich met name op recreatief roeien, maar ook wordt er regelmatig door Honte-roeiers deelgenomen aan wedstrijden en organiseert de vereniging zelf wedstrijden. Roeiers die talent en ambitie hebben, worden waar mogelijk ondersteund om tot zo goed mogelijke prestaties te komen.

Roeien bij Honte kan in alle jaargetijden, wanneer het niet vriest of erg hard waait.

Het hele jaar door organiseert de vereniging activiteiten zoals wedstrijden, een toertocht, barbecue of een rommelmarkt. Deze activiteiten, het onderhoud van de boten en het gebouw en alle andere werkzaamheden die een vereniging met zich meebrengt, worden gedragen en uitgevoerd door vrijwilligers.

De roeisport

Roeien is een gevarieerde sport in alle opzichten. Je kan het beoefenen als topsport, als recreatiesport, individueel of in teamverband, op korte of lange afstanden (toerroeien en vakantie roeitochten), met een of met twee riemen per persoon. En daartussen zijn vaak veel gradaties mogelijk.

Twee dingen staan vast: je beoefent de sport op het water en met roeien gebruik je alle spieren, met name been-, rug- en armspieren. De sport is daarom erg geschikt om aan de algehele conditie te werken.

Meer informatie in tekst: Roeiwijzer Honte


Image

Image

Voor iedere leeftijd

Roeien kun je leren vanaf 10-11 jaar oud. Echter, je bent nooit te oud om te (starten met) roeien. Honte heeft een fanatieke jeugdafdeling die iedere week traint, regelmatig aan wedstrijden deelneemt en daarnaast activiteiten organiseert zoals een roeikamp.

Studentenroeivereniging MSRA Odin is een hechte club binnen Honte, met name voor studenten van University College Roosevelt (UCR) en HZ University of Applied Sciences. Zij trainen fanatiek, hebben wekelijks een ploeghap en gaan er regelmatig op uit.

Voor de senior roeiers bestaat het 50-Fit roeien, die vooral op doordeweekse ochtenden roeien. Vaak iets minder fanatiek en altijd met een kop koffie als afsluiting.

Onze vloot

Honte beschikt over een uitgebreide vloot, voor ieder wat wils. De meest stabiele en stevige boot is de wherry. Dit is een typische toerroeiboot met ruimte voor enige bagage. De snelste en tevens meest kwetsbare boot is de skiff. Dit is een smalle tot zeer smalle boot die gebruikt wordt voor het  wedstrijdroeien. Dit type boot bestaat in een één- en tweepersoonsuitvoering.

Daarnaast is er nog een heel scala aan één-, twee-, vier- en achtpersoonsboten met of zonder stuurman. Deze boten worden voor even zovele roeiactiviteiten gebruikt, waaronder wedstrijdroeien en instructie.


Image