Roeien in Folkestone

Al voordat Honte bestond was Folkestone een tweeling stad van Middelburg en vond er 2 x in de 3 jaar een sportuitwisseling plaats. Het ene jaar Middelburg naar daar, andere jaar de Engelsen naar hier, jaartje rust en zo ging dat verder.

Ergens halverwege de jaren 90 besloot Middelburg te bezuinigen en wel op de geldverslindende stedenband met Folkestone. De sportuitwisseling ging nog even door onder de vlag van een daarvoor opgerichte stichting. Maar elk jaar gingen er minder sportclubs mee totdat er niemand meer was. Niemand?

Neen een kleine groep sporters bood dapper weerstand en bleef met een ijzeren regelmaat de uitwisseling voort zetten. Juist! Roeiers. Gekend om hun doorzettingsvermogen.
En zo komt het dat Honte leden aanstaande Pinksteren weer verwacht worden in Folkestone. Zoals u wellicht weet ligt Folkestone aan het Kanaal en wordt er op zee geroeid. Da’s weer eens wat anders.
Kortom ga deze Pinksteren eens naar Engeland. Sowieso interessant om met eigen ogen te zien hoe het er dan bijligt. 

Het programma wordt door de Engelsen aangeboden en zal er min of meer als volgt uit zien; 

– Vrijdag 7 Juni, eind van de middag afreizen
– Zaterdag Wedstrijd in Dover. Honte ploeg is welkom om mee te doen.
– Zondag roeien bij Folkestone
– Maandag 10 Juni thuis reis. 

De kosten hangen af van de hoeveelheid deelnemers maar zullen naar verwachting onder de € 80,- per persoon blijven, inclusief km. vergoeding en tunnel tarief.

Wil je, je aanmelden of heb je nog vragen? dan kan je terecht bij Jan Louwerse of Sander Verdonk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *