Abeelenrace 2019

Op zaterdag 12 oktober aanstaande is het weer zover. Na alweer een mooie zomer, een jaar van opbouw en hard trainen kunnen jullie eindelijk laten zien hoe de krachtverhoudingen er op Honte voorstaan. Geen mooie praatjes meer of stoere zeemanstaal maar een echte wedstrijd tussen de sluisdeuren van Veere en de Bocht naar Honte tussen de aller sterksten uit de regio. Wie mag straks die mooie beker een jaar lang mee naar huis nemen en op de schoorsteenmantel neerzetten om aan familie en vrienden te laten zien? Wie is of zijn de sterkste roeiers ,wiens naam wordt ingegraveerd in de fonkelende beker en zal voortaan met respect en bewondering worden aangesproken in ons Honte clubgebouw?

De Abeelenrace zal dit jaar opnieuw noodgedwongen plaatsvinden vanuit Veere omdat de Stationsbrug de doorgang naar Vlissingen belemmerd. Jammer, maar inmiddels hebben we voldoende ervaring om in Veere te starten en eerlijk is eerlijk. Dat is wel een mooi roeitraject. Geen hindernissen of obstakels onderweg, je kunt dus vanaf de start knallen tot op de finish. Makkelijk de concurrentie passeren zonder onderweg tegen een dukdalf of halfhoge brug te botsen… Voor toeschouwers en coaches is het lastiger dan vanuit Vlissingen maar bij de finish en op de steiger valt eeuwige roem U ten deel en bij de huldiging wellicht ook een fonkelende medaille! Uitgereikt door een stoere Heer of mooie Dame!

Organisatorisch is het wel een hele kluif met gewijzigde vergunningen, andere gemeentes en nauwkeurige instructies voor de veiligheid regio en hulpverleners op en langs het kanaal. Dat blijft ook vanuit Veere onze top prioriteit, veiligheid voor alles. Gelukkig hebben enkele vrijwilligers zich aangemeld maar we zoeken altijd mensen die een handje willen toesteken (Zie nieuwsbrief).

Dit jaar geen KIKA vertegenwoordiging op het vlot maar wel veel gezelligheid, muziek,  broodjes, drank en wijn. Hoe meer er gegeten en gedronken wordt op Honte hoe lager straks de contributie. Het goede doel dit jaar is dus onze eigen roeiclub en clubkas.

Samenvattend, probeer alleen of samen met jouw maatjes mee te doen op dit jaarlijkse hoogtepunt van Honte; het is al weer de 18e keer dat we dit samen gaan doen. Ook al ben je pas geleden afgeroeid, heb weinig of geen wedstrijdervaring, je bent van harte welkom! Meedoen is belangrijker dan winnen.

Hopelijk tot ziens en heel veel succes straks en misschien is dit jaar de beker wel voor jou!

De AR Cie

Zie voor inschrijving en overige informatie het speciale gedeelte “Abeelenrace” in bovenste balk van Honte website.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *