Familie Ringeling

Aan het einde van het jaar zijn er altijd een paar opzeggingen. Dat hoort er helaas bij. Maar deze keer zaten daar Kees en Marti Ringeling bij! Leden van het allereerste uur bij Honte. Leden die een groot deel van hun leven op de club hebben doorgebracht en er hun hart verloren. Dubbelzinnig in dit geval, want ze hebben elkaar ook daadwerkelijk op Honte leren kennen. Leden die vele functies hebben bekleed en veel voor Honte hebben betekend.

Kees Ringeling was het langst lid van ons allemaal: 60 jaar! Hij was betrokken bij de oprichting van onze vereniging. Hierover schrijft hij zelf het volgende:

“Vanaf het begin van de vereniging (1960, doch feitelijk vanaf 1959 toen wij met jeugdig elan de pas verworven tweedehands boten opschuurden) ben ik lid dan wel buitenlid geweest. Het begin was de tijd dat wij min of meer met de rug tegen de muur een plaatsje moesten veroveren in de aanvankelijk wat argwanende sportwereld van Middelburg. Maar dat was 60 jaar geleden en ook in de acceptatie van de ter plaatse aanvankelijk als bekakt beschouwde roeisport is gelukkig veel veranderd.”

Uiteraard hebben wij de familie Ringeling een boeket bloemen gestuurd. Ze wonen nu in Oegstgeest.

En voor de oplettende lezer: Honte heeft in 2020 een lustrumjaar, maar daarover later meer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *