Hompels en Vuilbaard gedoopt

Op 2 maart hebben we twee nieuwe boten in de vaart genomen. Traditioneel mag degene die de naam verzint de boot dopen. Voor beide boten was dat deze keer Janita Melse. Zij bedacht de namen Hompels voor de nieuwe skiff en Vuilbaard voor de gestuurde dubbelvier.

Janita’s toelichting tijdens de doop was als volgt: ,,Waar denk ik aan als ik de namen hoor? Dan komt bij mij een tegenstelling naar boven. Bij Hompels denk ik aan onhandig, klungelig, kneusje, altijd pech… Bij Vuilbaard denk ik aan stoer, groots, altijd moeten en willen overwinnen, dwars door en over alles heen. De een ten koste van de ander. Ik hoop het niet. Ik wens jullie een behouden vaart! Dat beide boten bevaren mogen worden en eerlijk in een gelijkwaardige strijd het beste mogen geven.”

Iedere boot van Honte is vernoemd naar een Zeeuws water. De Hompels is een ondiepte in de Westerschelde voor Ritthem. Op de oostkop van De Hompels is in 1953 een caisson gestrand, dat bij laag water zichtbaar kan zijn. De Vuilbaard is juist in de Oosterschelde te vinden ten westen van de Zeelandbrug.

Toewijzingsbeleid Vuilbaard:
Vanwege de kwetsbaarheid van de 4x+ gelden criteria om in deze wedstrijdboot te mogen roeien:
– Iedere roeier heeft S2
– De stuur heeft een stuurdiploma
– Goede afstemming mogelijk met andere gebruikers (qua trainingstijd)
– Toestemming van het bestuur: graag aanvragen via info@rvhonte.nl met vermelding namen ploeg en trainingsdoel (bv. wedstrijd)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *