Meermansboten

04-12-2020 – De KNRB heeft ons op de hoogte gebracht van een gewijzigd protocol van NOC*NSF. Hierin staat “Met gezond verstand geredeneerd kunnen bepaalde sporten wel beoefend worden ondanks het feit dat ze lijken te botsen met de [1,5 meter] regel.” De KNRB ziet dit als ruimte om, met toepassing van protocollen, weer te gaan roeien in meermansboten. De onderlinge afstand van de roeiplekken en de locatie van de sportbeoefening (buiten) zijn belangrijke argumenten. Wat ook meespeelt is de naderende koude periode waarin het roeien in eenpersoonsboten ten koste van veiligheid (in de uitleg van omslaan, onderkoeling) kan gaan.

Wij hebben hierover contact gehad met de gemeente en veiligheidsregio, die stellen dat NOC*NSF en KNRB voor ons richtinggevend is mits wij een duidelijk protocol naleven. We vragen jullie te allen tijde voorzichtig te zijn en geen risico’s ten koste van gezondheid te nemen. De veiligheid t.a.v. corona blijft voorop staan. Met dit uitgangspunt geldt vanaf heden het volgende protocol bij Honte:

 • Roeiers tot en met zeventien (17) jaar mogen roeien in alle boottypen.
 • Roeiers van achttien (18) jaar en ouder mogen roeien in éénpersoonsboten.
 • Roeiers van achttien (18) jaar en ouder mogen roeien in ongestuurde meermansboten (2-, 2x-, 3x-, 4-, 4x-).
 • Roeiers van achttien (18) jaar en ouder mogen roeien in gestuurde meermansboten (C4x+) mits de slagplek vrijgehouden is (of als stuur en slag uit één huishouden komen).
 • Ergometers mogen binnen gebruikt worden, maar vanwege de ventilatie in onze kantine is het aan te raden deze naar buiten te verplaatsen, zodra er meer leden (>1) aanwezig zijn.
 • Loodsen, steiger en vlot: hanteer de 1,5-meter-regel, blijf thuis bij klachten, ontsmet contactpunten na gebruik, etc. Kortom, hanteer de RIVM-richtlijnen.
 • De groepsgrootte bij trainingen is maximaal vier (4) personen per groepje (exclusief instructeur). Er mogen meer groepjes naast elkaar sporten zolang er meer dan 1,5 meter tussen de groepjes zit en de ruimte dit toelaat.
 • Kantine is gesloten, er worden geen consumpties genuttigd (afschrijfboek wel toegankelijk).
 • Kleedkamers en douches zijn gesloten. Omkleden en douchen doe je thuis.
 • Toiletten en veiligheidsvoorzieningen zijn toegankelijk.
 • Roeiwedstrijden en evenementen zijn niet toegestaan.
 • Coaching is toegestaan.

Roeivereniging Honte volgt het sportspecifieke protocol voor de roeisport van de KNRB, gebaseerd op advies van het NOC*NSF. Hierin staan alle regels waaraan wij ons moeten houden. Alle informatie van de KNRB & corona is ook terug te vinden op hun website.

Comments 1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *