Dutchess of the Sea

Terwijl wijzelf amper geroeid hebben de laatste tijd, ploetert op dit moment het Nederlandse vrouwenteam Dutchess of the Sea over de Atlantische Oceaan. Wij vinden het erg inspirerend! We schrijven 6 januari 2021: de laatste dagen hebben de stoere meiden het zwaar, maar zijn ze bijna uit de slechte weersomstandigheden zodat ze weer meters kunnen gaan maken.

Astrid JanseBela EversDesiree Kranenburg en Remke van Kleij uit Deventer nemen deel aan de zwaarste roeirace ter wereld, de Talisker Whisky Atlantic Challenge. Ze zijn op zaterdag 12 december van start gegaan. Het wordt hét avontuur van hun leven. Van La Gomera naar Antigua, ruim 3.000 mijl over de open oceaan. De meest extreme weerscondities trotserend, slag voor slag, twee uur op en twee uur af. “Wij willen bewijzen dat we zowel fysiek als mentaal tot het uiterste kunnen gaan. Het hele avontuur is opgedragen aan twee grote doelen die veel voor ons betekenen: Stichting ALS Nederland en Plastic Soup Foundation. Voordat we daadwerkelijk onze dromen kunnen realiseren en onze doelen steunen, is er veel nodig. Om ons te helpen bij deze challenge zijn we op zoek naar jullie steun.”

Klik hier voor de website van Dutchess of the Sea.
Klik hier voor het laatste nieuws. Zijn ze er al? Update 24-1: ze zijn gearriveerd! Lees hier meer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *