Versoepelingen

UPDATE 20-5-2021 – Vandaag heeft de Veiligheidsregio opnieuw ons verzoek afgewezen om te roeien in ongestuurde 2 of 4 of gestuurde 4 met slagplek vrij. Op 9 juni staat dit weer op de agenda.

UPDATE 15-5-2021 – Op 11 mei gaven demissionair minister-president Rutte en demissionair minister De Jonge een persconferentie waarin versoepelingen werden aangekondigd. Concreet levert dit de roeisport helaas weinig op. Wel hebben wij de volgende voordelen vanaf 19 mei:
– Ons terras mag open met 1,5 m afstand tot elkaar, zodat we weer iets kunnen drinken bij Honte. Dit met dezelfde regels als buitenterrassen, dus tot 20.00 uur.
– Binnensporten is toegestaan zodat we ergometers en fitnessmateriaal weer mogen gebruiken in de kantine of botenloods.

Net als nu het geval is mogen we roeien in eenpersoonsboten en mogen meermansboten gebruikt worden door:
– roeiers tot en met 26 jaar (sinds 3 maart)
– personen uit hetzelfde huishouden
– Verder is het toegestaan te roeien in een meermansboot met het vrijlaten van een roeiplek zodat 1,5 m afstand tot elkaar gehouden wordt.

De KNRB heeft zijn onvrede geuit over deze beperkte versoepeling. Ook Honte blijft, samen met Scaldis, in gesprek met de Veiligheidsregio om roeien in meermansboten lokaal weer mogelijk te maken.

Lees hier het huidige roeiprotocol.

UPDATE 16-3-2021 – Specifiek voor de roeisport gaat de groepsgrootte van twee (2) naar vier (4) roeiers op 1,5 meter afstand. Dit geldt voor roeiers van 27 jaar of ouder.
Helaas hebben wij geen meermansboten met roeiplekken > 1,35 meter. Meermansboten mogen dus gebruikt worden door:
– roeiers tot en met 26 jaar (sinds 3 maart)
– personen uit hetzelfde huishouden
– Verder is het toegestaan te roeien in een meerpersoonsboot met het vrijlaten van een roeiplek zodat 1,5 m afstand tot elkaar gehouden wordt.

Let erop dat ook op het vlot afstand gehouden wordt (vooral bij het tillen van de boten)!

Binnensporten is nog niet toegestaan. Wel kan je de ergometers, matjes of fitnessmateriaal naar buiten brengen en daar – met max. 4 – sporten.

UPDATE 23-2-2021 – Voor roeiers tot en met 26 jaar is het toegestaan om in meerpersoonsboten te roeien vanaf woensdag 3 maart. De KNRB is verheugd, maar zich er tegelijkertijd van bewust dat er nog een grote groep is die nog niet kan roeien zoals ze graag zouden willen, dat de vereniging verder nog gesloten moet zijn en dat wedstrijden en competities nog niet kunnen: “Wij blijven ons inzetten voor een zo spoedig mogelijke heropening van de sport. Het vraagt veel van jullie geduld en aanpassingsvermogen. Toch willen we jullie oproepen je aan de maatregelen te houden, zodat we hopelijk over afzienbare tijd weer met elkaar op de vereniging kunnen staan of langs de kant bij een wedstrijd.”

UPDATE 1-2-2021 – Nog steeds beïnvloedt het corona-virus ons verenigingsleven op een vervelende manier. We missen het actief buiten sporten, maar vooral jullie gezelligheid!

In deze tijd van het jaar worden normaalgesproken veel plannen bekend gemaakt voor wedstrijden, toertochten en roeivakanties. We zien alternatieve plannen ontstaan, zoals een competitie C4+ in halve bezetting (!) en online activiteiten. Ook zien we dat verenigingen in de startblokken staan om hun evenementen wél door te laten gaan met verschillende aanpassingen zodra het startsein daarvoor wordt gegeven.

In afwachting van de maatregelen na 9 februari 2021, duimen we dat er binnenkort meer mogelijkheden komen om te roeien bij Honte. Daarbij hechten we belang aan ‘bewegen is gezond in combinatie met ledenbinding‘ en ‘rekening houden met de corona- risico’s bij ontmoetingen op het vlot en de gebouwen.’ We volgen nog steeds het advies van de KNRB.

Houd de website goed in de gaten voor meer informatie!

UPDATE 13-1 –
Zoals jullie allemaal hebben gehoord, is de lockdown met 3 weken verlengd tot 9 februari. Specifiek voor de roeisport blijft gelden:

  • Trainen in de binnenruimte (krachttraining of trainen op de ergometer) is niet toegestaan.
  • Buiten mag iedereen vanaf achttien (18) jaar alleen roeien op anderhalve (1,5) meter afstand en alleen individueel of met niet meer dan twee (2) personen.
  • Roeiers tot en met zeventien (17) jaar mogen roeien in alle boottypen.
  • Sportkantines en kleedkamers blijven nog steeds gesloten, en ook wedstrijden zijn niet toegestaan.

Verder heeft de Competitie Commissie besloten om de competitiebokalen uit te stellen tot 1 april 2021.
Meer informatie hierover vind je hier.

Alle informatie is ook terug te vinden op de KNRB website.

UPDATE 16-12 – Vanavond hebben wij bericht van de KNRB ontvangen wat de lockdown betekent voor de roeisport. Gelukkig mag roeien – onder de huidige beperkende voorwaarden – nog wel.

De richtlijnen van de KNRB zijn hetzelfde zoals wij gisteren (hieronder) beschreven. Er is echter één verschil: roeiers van 18 jaar e.o. mogen met twee personen samen roeien mits er 1,5 m afstand wordt gehouden. Theoretisch mogen dus meermansboten worden gebruikt, maar helaas heeft Honte weinig boten waarin 1,5 m afstand houden mogelijk is.

1e BERICHT LOCKDOWN 15-12-2020 – De persconferentie van gisteren betekent dat voor een periode van vijf weken (tot 19 januari) sporten in een binnenruimte niet is toegestaan. Buiten kan onder voorwaarden wel gesport worden: iedereen vanaf 18 jaar houdt 1,5 meter afstand aan en sport individueel of in teamverband met niet meer dan twee personen. Wedstrijden zijn niet toegestaan, kantines, douches en kleedkamers zijn gesloten.

Bovenstaande informatie is van noc*nsf. We wachten nog op het roeispecifieke protocol van de KNRB. De lockdown is echter al ingegaan. Om deze reden houden we vooralsnog de richtlijn van noc*nsf aan:

  • Roeiers tot en met zeventien (17) jaar of roeiers uit hetzelfde huishouden mogen roeien in alle boottypen.
  • Roeiers van achttien (18) jaar en ouder mogen enkel roeien in éénpersoonsboten (C1 en skiff) en dus niet meer in meermansboten. LEES OOK DE UPDATES HIERBOVEN.
  • Ergometers mogen alleen buiten gebruikt worden.

Alle informatie van de KNRB & corona is ook terug te vinden op hun website.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *