Corona nieuws 5 juni

UPDATE 1-6-2021 – De KNRB heeft bevestigd dat per 5 juni volwassenen ook zonder de 1,5 meter afstand mogen roeien in alle boottypes. Dit is goed nieuws voor roeiend Nederland!

Bij Honte organiseren we 3 of 4 ‘instapmomenten na corona’ met een rondje van Honte (taart en koffie/thee om deze ‘heropening’ te vieren). Kijk in de agenda voor meer informatie en kom ook!

Specifiek gelden per 5 juni de volgende veranderingen:

  • Tijdens het sporten (binnen en buiten) hoeft de anderhalve meter afstand niet gehouden te worden. In principe dus ook niet tussen stuur en slagroeier; stem echter onderling af waar jullie je het prettigst bij voelen.
  • De kantine mag tussen 6 uur ’s ochtends en 22 uur ’s avonds open, onder dezelfde regels zoals die voor de horeca gelden.
  • Kleedkamers en douches mogen geopend zijn. In de kleedkamers wordt een mondkapje gedragen.
  • Roeiwedstrijden zijn alleen toegestaan voor junioren tot en met 17 jaar. Het is voor roeiers vanaf 18 jaar alleen toegestaan om onderling trainingswedstrijdjes te verroeien op hun eigen vereniging. Bij stap 4 (eind juni) verwacht de KNRB hierin ook meer mogelijkheden.

Alle informatie is terug te vinden op de KNRB website. Hierop staat ook het uitgebreide sportspecifieke protocol als er ergens twijfel over bestaat. De aanpassingen die per 5 juni gelden zijn hierin geel gearceerd.

28-5-2021 – Bij de persconferentie van vrijdag 28 mei om 19 uur is aangekondigd dat vanaf zaterdag 5 juni stap 3 van de versoepelingen ingaat. Goed nieuws! Ook voor Honte. De algemene regel van 1,5 meter afstand houden wordt dan losgelaten tijdens het sporten waar dat niet anders kan.Dat betekent dat het vanaf zaterdag 5 juni weer mogelijk is te roeien in meermansboten. Dus ook roeiers van 27 jaar en ouder mogen weer in meermansboten roeien.

De 1,5 m afstand blijft wel gelden op het vlot en op het terras.

Begin komende week ontvangen wij bericht van KNRB hoe dingen specifiek voor de roeisport worden ingevuld. Bijvoorbeeld hoe een slagroeier tegenover een stuur komt te zitten. Of dat de versoepelingen alleen gelden voor ongestuurde meermansboten. Wij houden jullie op de hoogte!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *