Nieuwe Commissaris(sen) Materieel

20-9-2021 – Honte heeft weer een – nee, twee – commissaris(sen) Materiaal. Joep Paulides en David Sisselaar gaan dit samen invullen. Daarbij zal David zich voornamelijk richten op ‘het klussen’ en Joep op het beleid. Joep neemt plaats in het bestuur van Honte.

Zowel David als Joep zijn medio 2020 lid geworden van Honte en hebben vorig jaar hun S1 behaald. Joep heeft het roeien – lang geleden – geleerd in zijn studententijd (boordroeien) in Leiden bij Njord. “Ik vind boordroeien nog steeds leuk, maar wil ook het scullen onder de knie krijgen. Sinds de open coaching op maandag avond weer kon plaatsvinden, doe ik daar graag aan mee. De laatste tijd vooral samen met David in de Raan.”

Ook David heeft al eerder kennisgemaakt met roeien: “Afgeroeid als 12-13-jarige bij Roeivereniging de Maas in Rotterdam. Vervolgens heb ik decennialang niet geroeid. Na onze verhuizing naar Middelburg ben ik bij Honte opnieuw begonnen en vorig seizoen afgeroeid S1. Inmiddels roei ik regelmatig met veel plezier in verschillende samenstellingen en op zaterdag in de 09:00 uur groep.”

Beiden vinden het niet meer dan normaal dat je als lid van een vereniging ook zelf iets moet bijdragen. “Andere leden zetten zich ook in om ons te coachen bijvoorbeeld; zo doen wij weer iets terug. Dat kan bij Honte gelukkig op heel veel manieren, maar we begrepen dat er al geruime tijd (anderhalf jaar) een vacature is voor Commissaris Materiaal. Toen hebben we besloten dat samen te gaan doen. De komende periode zullen we zeker nodig hebben om ons in te werken en een beeld te krijgen van wat de belangrijke issues zijn.”

“Maar we pakken natuurlijk ook direct zaken op en wie het leuk vindt om af en toe de handen uit de mouwen te steken, kan zich melden bij een van ons. Dan stemmen we af voor wat voor soort klussen we zo nodig een beroep op je kunnen doen. Zo krijgen we een pool van leden die kunnen bijspringen wanneer er eens veel te doen is qua onderhoud en reparaties. Zo blijft de Honte-vloot voor ons allemaal in optimale conditie beschikbaar.”

Tot ziens op het vlot!
David en Joep

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *