Lezing UITGESTELD

16-11-2021 – Vanwege de covid maatregelen wordt de lezing van Leen van Duivendijk uitgesteld tot maart 2022. We zullen de nieuwe datum tenminste 2 weken van te voren aankondigenOngeduldig? Je kunt nog aansluiten bij Leen’s lezing op 17 november in de Drukkerij om 19.30 uur. Aanmelden via de Drukkerij. Met QR-code.

21-09-2021 – Graag nodigen wij onze leden uit voor een lezing van Leen van Duivendijk op vrijdag 26 november 20.00 uur (MAART 2022). Hij heeft onlangs zijn autobiografie ‘Vensters’ voltooid waaraan hij 1,5 jaar heeft gewerkt. ‘Vensters’ is een kunstproject dat deels ontstaan is in een roeiboot op ‘ons’ kanaal. Leen hoopt dat we na zijn lezing anders gaan kijken naar het Kanaal en het mooie waterlandschap. En dus nog meer genieten. Hieronder legt hij uit wat we kunnen verwachten bij de lezing.

Over Leen
Mijn naam is Leen van Duivendijk en ik ben al jaren roeier van Honte op de zaterdagmorgens en de laatste jaren ook op de woensdagmorgens. Ik heb een onderwijsachtergrond en ben al mijn hele leven actief bezig met beeldende kunst. Ik schilder vooral water, alleen water, zonder opsmuk. Met olie op doek. De laatste 4 jaar volgde ik nog wat technische lessen op de Kunstacademie van Antwerpen.

,,Een roeier roeit achteruit en ziet vooral wat was.”
– Leen van Duivendijk –

Geheim ontrafelen
Het boek ‘Vensters’ gaat over mijn kijk op mijn leven, mijn bijzondere jeugd in Zeeuws Vlaanderen, het onderwijs in Zeeland als leerling en als docent en de kunstwereld in Zeeland. Maar het gaat zeker ook over mijn beleving van het roeien bij Honte. Een aantal kunstprojecten zijn ontstaan in een roeiboot. Ik merk soms dat er roeiers zijn die niet weten dat er meer waterwegen geweest zijn op Walcheren. Ik ontrafel het geheim. Een roeier roeit achteruit en ziet vooral wat was. Wat mij betreft wordt het een levendige vrolijke vertelling met input van jullie.

Ben je erbij?
Ik hoop jullie te zien in ons intieme clubhuis op vrijdagavond 26 november (MAART 2022) om 20.00 uur. Vanwege de capaciteit van ons clubhuis en de RIVM-regels op dat moment vragen wij jullie je vooraf aan te melden; dit is mogelijk via de app Roeien.nl (Kalender > Vul in: ‘Ben jij aanwezig’ bij deze activiteit).

Boekverkoop
Het boek ‘Vensters’ is uitgegeven door Den Boer-De Ruiter en is o.a. te koop vanaf 17 november in de Drvkkery voor € 22,50. Na de lezing zijn ook boeken te koop.

Interview PZC
Op 17 november word ik geïnterviewd door Jan van Damme, boekrecensent voor de PZC in de Drvkkery. In het kader van de Week van het Zeeuwse Boek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *