On y va?

Al eens van de Rally du Canal du Midi gehoord?  Een ‘must’ om als roeier een keer aan deel te nemen. Dit is je kans.

Het is een tocht van 165 km. Verdeeld over 4 dagen met op de laatste dag een afsluitende wedstrijd over 500 meter.  De tocht wordt gevaren in C vieren. Iedere deelnemende ploeg bestaat uit 7 personen, de bemanning en 2 begeleiders langs de kant. Tijdens de tocht moeten zo’n 30 sluizen worden gepasseerd, hetgeen betekent dat je elke keer je boot uit en in het water moet halen. Ook vaar je door een tunnel.

De tocht loopt van even vóór Castelnaudary (de Cassoulet hoofdstad van Frankrijk) tot aan Beziers en vindt plaats van 15 tot en met 20 augustus.

Niet alleen het roeien hier is een feest, ook het fietsen langs het kanaal is een belevenis. Het traject is niet echt zwaar en overwegend goed te fietsen. Dus voor partners is het ook de moeite waard om mee te gaan.

Vereisten om mee te doen zijn een goede conditie en natuurlijk een behoorlijk roeiniveau.

Voor meer informatie:  https://rallye-canaldumidi.org/

Heb je interesse om mee te gaan of heb je nog wat vragen, dan kan je contact opnemen met Willem Bitter: Bitterwillem@gmail.com

Nb.
Het Canal du Midi is een kanaal, gegraven in de 17e eeuw om de één maand durende en tweeduizend kilometer lange omweg rond het vijandige Spanje te vermijden.
Het Canal loopt tot Toulouse waar het uitmondt in de gekanaliseerde Garonne, die weer uitmondt in de Atlantische Oceaan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *