Skiff- en Tweehead

De 70e Skiffhead en de 25e Tweehead op de Amstel vonden afgelopen weekend plaats in Amsterdam. Het 7,5 kilometer lange parcours op de Amstel heeft de start in Ouderkerk aan de Amstel en de finish in het centrum van Amsterdam.

Op zaterdag 26 maart gingen Collin Bohncke en Ricarda Lang van start in de Mix 2x van de Masters en wonnen een blik in hun leeftijdscategorie met een tijd van 33:34,2 minuten over de 7,5 km. Met hun tijd eindigden ze op de 3e plaats van alle Masters Mix 2’s die meededen.

Op zondag 27 maart startten Ricarda Lang en Tania Pearse-Danker in het eerste blok van de ochtend over een afstand van 4 km en eindigden als 11e en 12e in het clubveld van skiffs bij de vrouwen met een tijd van respectievelijk 22:19,5 en 22:42,9 minuten.

Rond het middaguur gingen de mannen dan de baan op om de 7,5 km af te leggen. Machiel Bos eindigde als tweede in zijn leeftijdscategorie met een tijd van 33:12,5 minuten en werd vierde overall in het mannenveld over deze afstand. Collin Bohncke en Sander Verdonk deden ook mee over de 7,5 km en werden 7e en 11e in hun leeftijdscategorie met een tijd van respectievelijk 35:45,5 en 39:59,9 minuten en eindigden 46e en 86e overall.

Het was een heerlijk weekend roeien in de grote stad, met winderige maar zonnige omstandigheden en een geweldige ambiance.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *