Lustrumdag

Na twee jaar uitstel waren zaterdag 2 juli alle voortekenen voor een geslaagde lustrumdag gunstig; weinig wind, prachtige dag en niet te warm. Het werd dan ook een geweldige dag.

De dag begon met een kop koffie of thee met een verse bolus. Na de de safety briefing gingen twee wherries, één C dubbeltwee, één boord C vier en drie C dubbelvieren versierd met de door Collin meegebrachte ballonnen te water. Op weg naar de eerste hindernis, de sluizen bij Veere. Gelukkig was de sluiswachter op de hoogte (dank u, Steven) en werden de jachten en motorboten verwezen naar de grote sluis en mochten alle Honte boten samen in de de kleine sluis – veel pret, veel bekijks, maar veilig door de sluis.

Na de sluis lag de support-boot, mr Yellows, al op ons te wachten. Het ruime water van het Veerse meer wachtte en de meeste boten kozen ervoor om over te steken en om of tussen de eilandjes door te roeien naar de lunchlocatie bij Roergangershut van Arne. De barcommissie, onder leiding van Rosemary, had een geweldige lunch verzorgd die met veel smaak werd genuttigd. Tijdens de lunch kwamen nog meer leden even hallo zeggen en bijkletsen. De spellen hebben we niet gespeeld want de wind stak toch wat op en besloten werd de terugtocht (tegen de wind) te aanvaarden. Ditmaal kozen de meeste boten de kortste route terug naar de sluis, onder de wallen van Veere door. Opnieuw met alle Honte boten geschut, ditmaal in de grote sluis.

Na de sluis de bekende route terug naar het vlot, waar met vereende krachten alle boten en bladen goed werden afgespoten en gedroogd. De barcommissie stond op Honte alweer klaar met lekkernijen voor de borrel. Daarmee werd een geweldige dag afgesloten. Dank aan de activiteitencommissie, de barcommissie en alle deelnemers!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *