Zichtbaar op het water

Beste Honte en Odin-leden,

Vanaf 1 november wordt de Richtlijn Zichtbaarheid van kracht. Deze regeling is met de gezamenlijke roeiverenigingen in Nederland afgesproken. Het houdt in dat we als vereniging vanaf dan de leden verplichten om zichtbare kleding te dragen. Deze regeling zal ook als wijziging worden voorgedragen voor ons Huishoudelijk Reglement komend voorjaar.

We willen iedereen erop wijzen om op het water High Visibility (Hi-Vis) of felgekleurde kleding te dragen, zodat je goed zichtbaar bent.

In het kader van de KNRB richtlijn willen we iedereen vragen zich aan de volgende regels te houden:

  1. Skiff-roeiers, slag- en boegroeiers en stuurlieden dragen tijdens het varen voor eenieder die zich op het water bevindt en in alle omstandigheden goed zichtbare kleding. Hierbij adviseren we vooral felle kleuren te dragen zoals bijvoorbeeld felroze of geel. In ieder geval voldoen niet: overwegend zwart, donkerblauw, grijs of groen.
  2. Wanneer de eigen kleding van de roeier of stuur niet voldoet aan het voorgaande, draagt het betreffende lid een Hi-Vis veiligheidshesje over de kleding. We zullen ervoor zorgen dat er vanaf komend weekend veiligheidshesjes hangen. Maar je kunt natuurlijk ook zelf een mooi aansluitend hesje kopen, bijvoorbeeld een running hesje.
  3. Zoals bekend na het donker mogen we niet roeien op het Kanaal. Mocht je bij een andere vereniging in de avonduren roeien weet dan dat bij roeien in het donker het dragen van witte kleding boven de taille verplicht wordt gesteld, naast de overige (wettelijke) veiligheidsvereisten (zie checklist Roeien in het donker van de KNRB).

Per 1 november 2022 moet iedereen aan bovenstaande voldoen. Dit betekent dat we actief mensen zullen aanspreken die niet goed zichtbaar zijn. Bedenk dat het gaat om jouw eigen veiligheid. We zouden het ook fijn vinden dat iedereen elkaar hierop aanspreekt.

Roei je wedstrijden dan mag je op de wedstrijd nog in het clubtenue varen. Hier geldt namelijk het volgende voor: De Richtlijn heeft geen betrekking op de vastgestelde clubtenues voor officiële wedstrijden.

 

Bijschrift foto: nee, dit is geen goed voorbeeld!

Nog een voorbeeld hieronder: zoek de roeiers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *