Weerribben toertocht

Afgelopen weekend werd de 24e Weerribben-Wieden Marathon en Toertocht georganiseerd door Roeivereniging ’t Diep in Steenwijk.

Op zondag namen 3 boten met Honte roeiers van de Dames Acht deel aan de toertocht. Door de harde noordoosten wind kon niet de volledige 33 km geroeid worden, maar de 30 km tocht was meer dan de moeite waard. Met behulp van een waterkaart en een routebeschrijving en onder een prachtig blauwe lucht konden we genieten van een mooi stukje Nederland.

De route ging ondermeer door het Nationaal Park “Weerribben-Wieden”, een prachtig watergebied om in te roeien, maar ook langs het pittoreske Dwarsgracht en Giethoorn, waar het water toch behoorlijk smal werd – de door de organisatie aangeprezen “eenzijdig roeien techniek” moeten we toch nog wat oefenen… De optie van slippen met de riemen en voortbewegen met de meegenomen peddel werkte gelukkig ook om door de zeer smalle waterwegen en onder de smalle bruggen te navigeren.

De laatste paar kilometer over het kanaal terug naar Steenwijk waren de zwaarste, recht tegen de wind in, maar beide C2* en de C4* met Honte roeisters kwamen binnen de tijd weer terug aan het vlot van ‘t Diep, waar we werden verwelkomd met een glaasje sinaasappelsap of berenburg. Na nog even genietend op het terras in het zonnetje te hebben gezeten, was het tijd om weer terug naar Middelburg af te reizen. Een zeer geslaagd roeiweekend!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *