Honte Abeelenrace 2023

Verslag Abeelenrace uitslag en foto’s

Snelle tijden en lekker weer bij de Abeelenrace 2023

Ook dit jaar organiseerde RV Honte weer de jaarlijkse Abeelenrace. 36 inschrijvers roeiden in twee blokken de 5 km van de keersluis in Vlissingen tot aan het Rijkswaterstaat gebouw in Middelburg. Vermeldenswaardig was de deelname van de roeiers uit Folkestone, die met zijn 8-en waren gekomen om mee te doen. In Folkestone roeit men op zee, en omdat de club zelf geen 8 heeft, wilden de roeiers uit Folkestone graag bij ons meedoen in een 8. Meteen na aankomst in Middelburg werd op vrijdagmiddag geoefend in een acht. De Engelsen werden ondergebracht bij gastgezinnen in Middelburg.

Tijdens voorbereiding  van de wedstrijd was het nog even spannend geweest omdat de tijdswaarnemers van Iris kort de wedstrijd hun diensten opzeiden, en Honte dus zonder tijdswaarneming zat. Gelukkig sprongen Marijn en Collin in het gat, en samen met diverse leden werd snel een tijdswaarnemingssysteem bedacht en geoefend.

De wedstrijd zelf op 23 september verliep goed. Er waren overheerlijke broodjes en bolussen. Onze engelse gasten leefden zich uit de de acht. Diverse nieuwe leden maakten hun debuut op de 2.5km. Het weer werd gedurende dag steeds beter en eindigde met de inmiddels gebruikelijke zonnige namiddag op het vlot. Er werden goede tijden geklokt en de uitslag rolde vlotjes uit het reeds geprezen systeem. De kamprechter was tevreden. De medailles werden uitgereikt door Jan en er was lekkere soep van Odin. Volgend jaar is er weer een Abeelenrace. Het bestuur dankt de meer dan 35 vrijwilligers die de race dit jaar mogelijk maakten.


FOTO’S:

BLOK 1

BLOK 2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *